ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα για τις παράνομες συναντήσεις κρατουμένων στις φυλακές

Έρευνα για τις παράνομες συναντήσεις κρατουμένων στις φυλακές

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Ευάγγελο Ζαχαρή, να διενεργήσει πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο πειθαρχικών παραπτωμάτων εισαγγελέων των φυλακών Κορυδαλλού.

Η εισαγγελική παραγγελία δόθηκε με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας (16.2.2014 ΒΗΜΑ), σύμφωνα με το οποίο υπήρξε παράτυπη συνάντηση εμπλεκομένων στη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης (Φεβρουάριος 2013).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πέντε αντεξουσιαστές κρατούμενοι κατόπιν εισαγγελικών εντολών επισκέφθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού συγκατηγορούμενό τους που μεταφέρθηκε εκεί από τις φυλακές Αυλώνα.

Επίσης, κατά το επίμαχο δημοσίευμα, φέρεται το περασμένο καλοκαίρι να είχε δοθεί εντολή να συναντηθούν στην αίθουσα δικηγόρων μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς με άτομα τους συγγενικού και προσωπικού περιβάλλοντός τους χωρίς επίβλεψη. Το γεγονός αυτό καταγράφεται στο βιβλίο των φυλακών, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.