ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Αδαμόπουλος: Συνεχίζουμε τον αγώνα με αξιοπρέπεια

Γ. Αδαμόπουλος: Συνεχίζουμε τον αγώνα με αξιοπρέπεια

Να συνεχίσουν μαζί την προσπάθεια κάλεσε τους δικηγόρους του Συλλόγου Αθηνών ο νυν πρόεδρος και επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινωνία των Δικηγόρων», Γιάννης Αδαμόπουλος.


Σε σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έλαβε το μήνυμα του πρώτου γύρου των εκλογών και παράλληλα καλεί τους συναδέλφους του στις 2 και 4 Μαρτίου, να συνεχίσουν μαζί την προσπάθεια, για «τη διατήρηση των κεκτημένων, την άρση των αδικιών, την αναβάθμιση του κύρους και της καθημερινότητάς μας».

Ο κ. Αδαμόπουλος, μεταξύ των άλλων, αναφέρει:

«Συνεχίζουμε τον αγώνα με αξιοπρέπεια, έστω κι αν αυτό μας στοίχισε. Λάβαμε το μήνυμα του πρώτου γύρου, κάνουμε την αυτοκριτική μας, αλλά συγχρόνως θέτουμε την προεκλογική αντιπαράθεση σε προγραμματική βάση. Γιατί, όπως έχουμε τονίσει, πρόγραμμα δεν είναι ούτε η πλήρης άρνηση ούτε η απλή επαγγελία της αλλαγής. Είναι η πρόταση και η εφαρμογή συγκεκριμένων λύσεων μέσα σε μια ορισμένη δυσμενή πραγματικότητα».

Σχετικά με τον απολογισμό της τριετίας που πέρασε, αλλά και τον προγραμματισμό της νέας θητείας, ο κ. Αδαμόπουλος επισημαίνει:

«Την τριετία που πέρασε, με τη στήριξη της δικηγορικής κοινότητας Αθηνών αλλά και τη δημιουργική συνεργασία όλων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ματαιώσαμε σειρά αντιδικηγορικών μεθοδεύσεων και θέσαμε τις βάσεις καινοτόμων δράσεων, με έμφαση στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, στην προώθηση εναλλακτικών μορφών επίλυσης των διαφορών και, εν γένει, στη βελτίωση της δικηγορικής καθημερινότητας. Δίνοντας μια διαρκή θεσμική μάχη χωρίς εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, διεκδικήσαμε και πετύχαμε τη διασφάλιση των αμοιβών μας και τη διατήρηση της δικηγορικής ύλης. Την τριετία που πέρασε, σταθήκαμε στο πλευρό των δοκιμαζόμενων δικηγόρων της χώρας. Είμαστε αποφασισμένοι να πράξουμε το ίδιο και την τετραετία που έρχεται χωρίς λαϊκισμούς, υπεύθυνα, ψύχραιμα, σταθερά και αποτελεσματικά».

Αναφερόμενος στην επερχόμενη θητεία, ο κ. Αδαμόπυλος σημειώνει: «Και στη νέα θητεία μας θα λειτουργήσουμε ενωτικά, ως εντολοδόχοι όλου του δικηγορικού σώματος για τα δίκαια του λειτουργήματός μας και την υπεράσπιση των συνταγματικών κανόνων. Επίσης, στη νέα θητεία συνεχίζουμε τη μάχη για να πετύχουμε τη μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, να ολοκληρώσουμε τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Συλλόγου μας και να επεκτείνουμε τη χρήση των ηλεκτρονικών μέσων, με στόχο τη μετάβαση της ελληνικής δικηγορίας στη νέα εποχή».

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΔΣΑ: Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Εκλογές ΔΣΑ: Δεύτερος γύρος στις 2 και 4 Μαρτίου

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των εκλογών στον ΔΣΑ

Στις κάλπες οι δικηγόροι όλης της χώρας

Εκλογές ΔΣΑ: Στις κάλπες την Κυριακή και τη Δευτέρα

Οι δικηγόροι ψηφίζουν

Εκλογές ΔΣΑ: Το έργο και οι δεσμεύσεις της «Κοινωνίας των Δικηγόρων»

Ιωάννα Καλαντζάκου: Ευθύνη να ΄σαι Δικηγόρος