ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια και συλλήψεις έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Επεισόδια και συλλήψεις έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

-Διαμαρτυρία σχολικών φυλάκων, καθηγητών και καθαριστριών

-Επιχείρησαν να καταλάβουν το κτήριο και απωθήθηκαν βίαια από τα ΜΑΤ

Ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου έφτασαν νωρίτερα καθηγητές, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και άλλοι εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν αλλά και ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να μπουν στο προαύλιο του υπουργείου ενώ άμεσα έφτασαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις, διμοιρίες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ, που τους απώθησαν- σύμφωνα με παριστάμενους έγινε και χρήση χημικών.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε 17 προσαγωγές. Ανάμεσα σε εκείνους που προσήχθησαν είναι και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης αλλά και δύο καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ. Πριν από λίγο και οι 17 αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μάλιστα ο κ. Κοτσυφάκης δήλωσε: «Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε μια ακόμη απαράδεκτη ενέργεια καταλύοντας κάθε έννοια συνταγματικής νομιμόμητας. Οι εκπαιδευτικοί και οι σχολικοί φύλακες, μαζί και οι καθαρίστριες διαμαρτυρόμασταν τελείως ειρηνικά έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μας έριξαν χημικά, μας έσπρωξαν και μια συνάδελφός μας τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί. Αυτό που έγινε ήταν τρομοκρατική ενέργεια. Δεν υπήρχε κάποιο αδίκημα για να μας κρατήσουν»

Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας ζητούσαν, όπως ανέφεραν, ραντεβού με τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος αργότερα σήμερα έχει ραντεβού με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Προκαλεί η τρόικα: Ζητά νέες απολύσεις στο δημόσιο

Χριστοφιλοπούλου: Δεν υφίσταται θέμα απολύσεων το 2015

Το σχέδιο για τις απολύσεις στο Δημόσιο το 2014

Μητσοτάκης: Θετικό παράδειγμα κινητικότητας οι δημοτικοί αστυνομικοί

Χρυσοβελώνη: Θράσος και αναλγησία από τον Κυρ. Μητσοτάκη

Αρχίζει η ενδοδημοτική κινητικότητα