ΕΛΛΑΔΑ

Θεσ/νικη: Σιδηρόφρακτη παρέλαση με φυγαδευμένους πολιτικούς (pics)

Θεσ/νικη: Σιδηρόφρακτη παρέλαση με φυγαδευμένους πολιτικούς (pics)

Σε μία κυριολεκτικά αστυνομοκρατούμενη πόλη ξύπνησαν οι Θεσσαλονικείς το πρωινό της εθνικής επετείου, 193 χρόνια μετά την επανάσταση του ελληνικού έθνους έναντι του τουρκικού ζυγού.

Και ενώ κανείς θα περίμενε μία γιορτινή ατμόσφαιρα στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, αυτό που συναντούσε πλησιάζοντάς την και αντιλαμβάνονταν φτάνοντας στην Βασ. Όλγας, ήταν ένα τρομακτικό θέαμα, που στους παλαιότερους θύμισε άλλες εποχές, με παρεταγμένα τεράστια αστυνομικά οχήματα, κιγκλιδώματα, πάνοπλους ως άλλους αστακούς άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ακόμα και διμοιρίες των ΜΑΤ - όταν πλέον έφτανε στην παραλιακή.

Εις ότι αφορά τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, για άλλη μία χρονιά παρέμειναν φυγαδευμένοι και περικυκλωμένοι από πανίσχυρες αστυνομικές δυνάμεις, δημιουργώντας σαφέστατο ερωτηματικό για άλλη μια φορά για τον ποιόν εν τέλει εκπροσωπούν, αν όχι τον λαό της ίδιας της Θεσσαλονίκης, από τον οποίο κρύφτηκαν για πολλοστή φορά.

Άλλη μία παραφωνία στην αντιδημοκρατικού τύπου φιέστα που διοργανώθηκε στη νέα παραλία της συμπρωτεύουσας, κάποιοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, η οποία άμεσα και χωρίς χρονοτριβές "εξαφανίστηκε" πίσω από τις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες πραγματοποιώντας την δική τους παρέλαση έσπευσαν να την καταστείλουν ως μη πρέπουσα ελέω της ημέρας και της στιγμής.

Οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός του e-saloniki.gr αδιάψευστος μάρτυρας της κατάντιας των θεσμών μιας άλλοτε υπερήφανης για τους αγώνες της χώρας...

Διαβάστε επίσης:

Ένταση μεταξύ ΜΑΤ και εκπαιδευτικών στην παρέλαση (pics+vid)

Παρέλαση για λίγους και «εκλεκτούς» μόνο με προσκλήσεις