ΕΛΛΑΔΑ

Μαλανδρίνο: Ψάχνουν το κίνητρο της δολοφονίας του υπαρχιφύλακα

Μαλανδρίνο: Ψάχνουν το κίνητρο της δολοφονίας του υπαρχιφύλακα

Μετέβη εισαγγελέας στο σωφρονιστικό κατάστημα – Ο δράστης είχε αποφυλακιστεί το 2006 για ληστεία και προφυλακίστηκε πάλι το 2007 για απόπειρα δολοφονίας.

Το πραγματικό κίνητρο της αποτρόπαιης δολοφονίας του υπαρχιφύλακα των Γιώργου Τσιρώνη από τον βαρυποινίτη Αλβανό Ιλία Καρέλι, στις φυλακές Μαλανδρίνου διερευνά ο εισαγγελέας Νίκος Αντωναρακος ο οποίος μετέβη ήδη στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας θα διερευνηθεί αν η επίθεση έγινε ως αντίδραση στην άρνηση χορήγησης άδειας στον δράστη αλλά και της απόρριψης σχετικού αιτήματος που είχε καταθέσει για αποφυλάκιση ή εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αναβρασμού εξαιτίας της δημιουργίας φυλακής υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό.

Σημειώνεται ότι ο δράστης είχε αποφυλακιστεί το 2006 για ληστεία και προφυλακίστηκε πάλι το 2007 για απόπειρα δολοφονίας.

Τι βρέθηκε στο κελί του

Σε έρευνα στο κελί του, η αστυνομία ανακάλυψε ένα τετράδιο στο οποίο ο Αλβανός δολοφόνος είχε γράψει ένα σημείωμα.

«Με κρατάτε άδικα μέσα, μου στερήσατε την ελευθερία. Δεν έχω διαπράξει φόνο και δεν με αφήνετε να δω τη μητέρα μου και εγώ θα στερήσω τη ζωή σε έναν από εσάς», έγραφε.

Ο πατέρας τριών παιδιών, Γιώργος Τσιρώνης που υπηρετούσε από το 1997 δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στην καρωτίδα και παρότι μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Άμφισσας δεν τα κατάφερε.

Διαβάστε επίσης:

«Με κρατάτε άδικα μέσα και θα στερήσω τη ζωή ενός από σας»

Ισοβίτης δολοφόνησε σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές Μαλανδρίνου

Φυλακές Μαλανδρίνου: Τον κάρφωσε πολλές φορές με αυτοσχέδιο μαχαίρι

Θρήνος για τον σωφρονιστικό υπάλληλο που σκότωσε Αλβανός ισοβίτης