ΕΛΛΑΔΑ

Άμεση δημιουργία νέου τομέα αποκατάστασης σεισμοπλήκτων στην Κεφαλονιά

Άμεση δημιουργία νέου τομέα αποκατάστασης σεισμοπλήκτων στην Κεφαλονιά

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τους σεισμούς στην Κεφαλονιά, αλλά και οι εκκρεμότητες του τομέα αποκατάστασης σεισμοπλήκτων, προς τους πληγέντες κατοίκους της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας από τον σεισμό του 2008, αποτέλεσαν το αντικείμενο σύσκεψης που έγινε σήμερα στα γραφεία του ΤΑΣ Αχαΐας, με την συμμετοχή του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Γιώργου Διδασκάλου.


Ειδικότερα, για το έργο της αποκατάστασης των ζημιών από τους σεισμούς της Κεφαλονιάς, ανακοινώθηκε, πως εκτός από τα κλιμάκια που λειτουργούν εκεί, έχουν ήδη δρομολογηθεί οι ενέργειες για την άμεση δημιουργία νέου τομέα αποκατάστασης σεισμοπλήκτων στο νησί.

Όσον αφορά στις εκκρεμότητες προς τους πληγέντες από τον σεισμό του Ιουνίου του 2008 ανακοινώθηκε, ότι έχει εκταμιευτεί και αποδοθεί προς τους πληγέντες κατοίκους των νομών Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, το ποσό των 146 εκατομμυρίων ευρώ.

Όμως, ο γενικός γραμματέας ζήτησε από το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, την εκταμίευση του υπολοίπου ποσού των 13 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι υπάρχουσες μέχρι το τέλος του 2013 υποχρεώσεις. Ακόμη ζήτησε την αύξηση του προϋπολογισμού των αποζημιώσεων από 159 εκατομμύρια ευρώ σε 180 εκατομμύρια ευρώ, για την πλήρη, όπως είπε, ολοκλήρωση του προγράμματος αρωγής.

Όπως δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης ο Γιώργος Διδασκάλου, «οι τομείς αποκατάστασης σεισμοπλήκτων αποτελούν για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση την αιχμή του δόρατος για την ανακούφιση των πληγέντων πολιτών», ενώ όπως πρόσθεσε, «παρ' όλη την οικονομική συγκυρία, οι προσπάθειες της πολιτείας στοχεύουν στην ολοκλήρωση του προγράμματος του 2008 και στην ομαλή υλοποίηση του προγράμματος της Κεφαλονιάς».

Διαβάστε επίσης:

Οι πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της κινητικότητας