ΕΛΛΑΔΑ

Εκπαιδευτικό διήμερο Europol-ΕΛ.ΑΣ.

Εκπαιδευτικό διήμερο Europol-ΕΛ.ΑΣ.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο εκπαιδευτικό – ενημερωτικό σεμινάριο...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο εκπαιδευτικό – ενημερωτικό σεμινάριο για τις δραστηριότητες της Europol, με την επωνυμία «Greece And Europol For a Safer Europe-Europol & Cepol Roadshow», που πραγματοποιήθηκε, στη ΓΑΔΑ.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση για τη συμβολή της Europol ως οργανισμού και της Εθνικής Μονάδας Europol στην Ελλάδα, στην υποστήριξη της προσπάθειας που κάνουν οι Υπηρεσίες εφαρμογής του Νόμου στην χώρα μας, κυρίως στην πρόληψη και καταστολή σοβαρών μορφών οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από τον υποδιευθυντή και άλλα τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη της Europol, καθώς και δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (CEPOL). Στο σεμινάριο συμμετείχαν συνολικά 120 ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, 5 στελέχη του Λιμενικού Σώματος και 10 στελέχη του υπουργείου Οικονομικών (υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. και Τελωνειακοί υπάλληλοι).

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου αναπτύχθηκαν θέματα που σχετίζονται με την παράνομη μετανάστευση, την τρομοκρατία, τα ναρκωτικά, το αλβανικό οργανωμένο έγκλημα, καθώς και ζητήματα σχετικά με την Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ακαδημία (CEPOL), ενώ ακολούθησαν και προσομοιωμένες ασκήσεις σε πραγματικά σενάρια.