ΕΛΛΑΔΑ

Τι απαντά ο δήμαρχος Ελληνικού για την τραγωδία στο λούνα παρκ

Τι απαντά ο δήμαρχος Ελληνικού για την τραγωδία στο λούνα παρκ

Σε βαρύ κλίμα, εν μέσω βροχής ερωτημάτων από τους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης απάντησε στα όσα καταγγέλονται μετά το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του αγοριού στο λούνα παρκ.

«Ποιος μπορεί να είναι ήσυχος όταν έχει πεθάνει ένα μικρό παιδί; Από την Κυριακή το βράδυ με βασανίζει το ερώτημα αν μπορούσα να έχω κάνει κάτι περισσότερο για να μην συμβεί το κακό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ελληνικού και συμπλήρωσε: «Δεν κρυβόμουν».

Όπως ισχυρίστηκε δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις για το τραγικό περιστατικό νωρίτερα, αφού δεν ήθελε να βγαίνει και να διαπληκτίζεται στα ΜΜΕ «πριν κηδευτεί το παιδί και πριν υπάρξει μία στοιχειώδης έρευνα».

«Yπάρχει ένα πολυδαίδαλο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων και την αδειοδότησή τους» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο δήμος μας δεν είχε μία προηγούμενη εμπειρία» πρόσθεσε ακόμα ο κ. Κιορτζίδης.

«Θεωρήσαμε ότι είναι μια προσωρινή χρήση και όχι μόνιμη και γι' αυτό επηρεάστηκε η κρίση μας», είπε για τη λειτουργία του λούνα παρκ χωρίς αδειοδότηση.

«Ήταν σωστό αυτό ή λαθος;», διερωτήθηκε τονίζοντας πως αυτό θα απαντηθεί από την έρευνα, ενώ υπογράμμισε ότι θέλει να δοθούν απαντήσεις το συντομότερο.