ΕΛΛΑΔΑ

Ποιοι κρύβουν τον Χριστόδουλο Ξηρό

Ποιοι κρύβουν τον Χριστόδουλο Ξηρό

Επτά αντιεξουσιαστές της οργάνωσης FAI είναι οι νέοι συνεργάτες του Χριστόδουλου Ξηρού, που τον βοηθούν να κρυφτεί αλλά και να προετοιμάσει νέα «χτυπήματα», σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για επτά άτομα που απεικονίζονταν σε φωτογραφία η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις 28 Δεκεμβρίου 2013 με αφορμή «σαμποτάζ» σε προϊόντα εταιρείας αναψυκτικών. Αυτοί αποτελούν το σύστημα υπόθαλψης και υποβοήθησης του τρομοκράτη της 17Ν, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του «Βήματος».

Στελέχη της Αστυνομίας έχουν συμπεράνει ότι το δέμα- βόμβα, που εστάλη στο αστυνομικό τμήμα της Ιτέας, κατασκευάστηκε στο ίδιο σπίτι, πιθανόν στην Αττική ή τη Θεσσαλονίκη, με εκείνο που καταγράφεται στο οπτικό υλικό, όπου οι αντιεξουσιαστές φαίνονταν να διοχετεύουν υδροχλωρικό οξύ σε αναψυκτικά.

Οι αστυνομικοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι στο ίδιο σπίτι είναι εξαιρετικά πιθανό να γυρίστηκε και το βίντεο- μανιφέστο του Ξηρού, λίγα 24ωρα μετά από την εξαφάνισή του.

Οι αξιωματικοί θεωρούν ότι αυτοί οι επτά στρατολογήθηκαν πρόσφατα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και δεν έχουν μεγάλες επιχειρησιακές δυνατότητες. Πιστεύουν ωστόσο ότι θα υποβοηθήσουν τον Ξηρό σε χτύπημα εντυπωσιασμού είτε με την ίδια μέθοδο δηλαδή δέμα- βόμβα είτε με παγιδεύσεις οχημάτων ή άλλον πρωτότυπο τρόπο επίθεσης.

Διαβάστε επίσης: DNA του Ξηρού ταυτοποιήθηκε στη βόμβα στο Α.Τ Ιτέας

Οι κάμερες «φωτογράφησαν» 2 άτομα από το χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας

ΕΛ.ΑΣ.: Ο Μαζιώτης «επέστρεψε» στην ένοπλη δράση