ΕΛΛΑΔΑ

Τέλη Ιουλίου εκδικάζεται η έκδοση του ζεύγους Γριβέα-Βάτσικα

Τέλη Ιουλίου εκδικάζεται η έκδοση του ζεύγους Γριβέα-Βάτσικα

Από τις 22 έως τις 24 Ιουλίου θα εκδικαστεί στη βρετανική πρωτεύουσα το αίτημα των ελληνικών αρχών για την έκδοση του Κυριάκου Γριβέα και της Αναστασίας Βάτσικα, οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.


Οι συνήγοροι του ζεύγους Γριβέα-Βάτσικα, ζήτησαν πρόσθετες πληροφορίες και διευκρινίσεις από τις ελληνικές αρχές για τις κατηγορίες που τους βαρύνουν, επισημαίνοντας ότι δεν αποτελούν αδικήματα για το βρετανικό νόμο.

Επίσης, ζήτησαν να οριστούν δύο πραγματογνώμονες οι οποίοι θα αποφανθούν εάν θα γίνει δίκαιη δίκη. Ο ένας θα είναι καθηγητής Δικαίου και θα εξετάσει το νομικό σύστημα της Ελλάδας, στο σύνολό της, και ο άλλος θα είναι Έλληνας δικηγόρος ο οποίος θα εξετάσει το νομικό πλαίσιο της συγκεκριμένης υπόθεσης. Ένας τρίτος πραγματογνώμονας θα εξετάσει τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού, τόσο στην αντρική όσο και στη γυναικεία πτέρυγα.

Τέλος, οι συνήγοροι του ζεύγους Γριβέα ζητούν να εξεταστούν οι επιπτώσεις που θα έχει η παράδοση του ζεύγους στις ελληνικές αρχές για τα δύο ανήλικα παιδιά τους, τα οποία ζουν στη Βρετανία.

Διαβάστε επίσης:

ΤΤ: Φως στην υπόθεση «λεηλασίας» των καταθέσεων του ελληνικού λαού