ΕΛΛΑΔΑ

Αποφυλακίζεται ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Αποφυλακίζεται ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Αποφυλάκιση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με εγγύηση 500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής του αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών , 19 μήνες μετά τον εγκλεισμό στις φυλακές του επιχειρηματία για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της PROTON BANK.

To βούλευμα κάνει δεκτό το αίτημα του επιχειρηματία που στηριζόταν κυρίως στα σοβαρότατα προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετωπίζει. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν σε άσχημη κατάσταση στο Ψυχιατρείο κρατουμένων του Κορυδαλλού.

Προ ημέρων ο εισαγγελέας Εφετών είχε προτείνει - αναπόφευκτα λόγω παρέλευσης του 18μηνου προσωρινής κράτησης- να αποφυλακιστεί με αυστηρούς όρους για την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank. Ωστόσο, υπήρχε σε εκκρεμότητα η υπόθεση της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη, τον Ιούνιο του 2012.

Έτσι, υποβλήθηκε νέο αίτημα που αφορούσε το 18μηνο προσωρινής κράτησης σχετικά με αυτή την υπόθεση, το οποίο έγινε δεκτό απο το Συμβούλιο Εφετών.

Εφόσον, ο επιχειρηματίας καταθέσει άμεσα το ποσό της εγγύησης, η αποφυλάκιση μπορεί να γίνει και εντός της ημέρας.

Υπενθυμίζεται, ότι για την υπόθεση της Proton Bank για την οποία ήδη έχει εκπνεύσει το 18μηνο, του έχουν επιβληθεί οι εξής όροι:

-Απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα και εμφάνιση στο ΑΤ 3 φορές το μήνα
-Παραδοση διαβατηρίου και αστυνομικής ταυτότητας στο ΑΤ
-Απαγόρευση μετακίνησης εκτος του νομού Αττικής και απαγόρευση μετακίνησης με πλωτο ή εναέριο μέσο
-Υποχρεωτική διανυκτεύρευση εντός της οικείας του στη Βάρη Αττικής.

Διαβάστε επίσης:

Πόρισμα-κόλαφος για Φιλιππίδη και Λαυρεντιάδη

Να αποφυλακιστεί ο Λαυρεντιάδης με 100 εκατ. ευρώ ζητά ο εισαγγελέας!

Τι αναφέρει το απολογητικό υπόμνημα του Άγγελου Φιλιππίδη

Στο «κενό» οι ισχυρισμοί Λαυρεντιάδη για την PROTON