ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2014: Τι ισχύει για τις μετεγγραφές φοιτητών

Πανελλήνιες 2014: Τι ισχύει για τις μετεγγραφές φοιτητών

Με ανακοίνωση του το Υπουργείο Παιδείας κάνει γνωστά τα κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών για το 2014 σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

To Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει πως σχετικά με τις μεταφορές θέσεων (μεταγραφών) επιτυχόντων του 2014 σε Πανεπιστήμια ΤΕΙ ισχύουν οι προϋποθέσεις του Νόμου 4264 Άρθρο 53. Επιπλέον με τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, θα παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς θέσης (μεταγραφής) των επιτυχόντων του 2014 με μοναδικό κριτήριο την εισοδηματική κατάσταση των οικογενειών τους. Ειδικότερα θα οριστεί το ποσό των 9.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας του επιτυχόντα.

Ο αριθμός των επιτυχόντων που θα δικαιούνται μεταγραφής, με βάση αυτό το κριτήριο, δεν θα ξεπερνά το 10% επί των εισαχθέντων στα Πανεπιστήμια ΤΕΙ υποδοχής. Σε περίπτωση που ο αριθμός των δικαιουμένων μεταφοράς θέσεων (μεταγραφής) είναι ανώτερος του ποσοστού του 10% μοναδικό κριτήριο κατάταξης θα είναι ο βαθμός εισαγωγής.

Αμοιβαίες μετεγγραφές

Επίσης σε τροπολογία που θα κατατεθεί θα υπάρχει πρόβλεψη και για αμοιβαίες μετεγγραφές φοιτητών μόνο μεταξύ περιφερειακών πανεπιστημίων και τεχνολογικών ιδρυμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2014: Σωστή συμπλήρωση μηχανογραφικού