ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ

Κάλεσμα για συμμετοχή εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα που υπηρετούν στην Αττική, θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11.00 το πρωί. Ανάλογα συλλαλητήρια θα γίνουν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας προκειμένου να διατρανώσουν οι εργαζόμενοι την αντίθεσή τους στην εντεινόμενη επίθεση, από πλευράς κυβέρνησης, για απολύσεις, μειώσεις μισθών, κατάργηση εργασιακών ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, «οι εργαζόμενοι λένε όχι στην «συγκριτική αξιολόγηση» που προωθεί η κυβέρνηση με μοναδικό στόχο τη δημιουργία δεξαμένων προς απόλυση υπαλλήλων. Το προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξακολουθεί και βρίσκεται στο στόχαστρο, όταν έχει πληρώσει με… αίμα την εφαρμογή των μνημονίων».

«Είναι η στιγμή που πρέπει, μαζικά, ενωτικά, αγωνιστικά οι εργαζόμενοι να ανατρέψουν την πολιτική της ισοπέδωσης των πάντων. Όσο οι εργαζόμενοι υποκύπτουν, τόσο η κυβέρνηση και η τρόικα θα συνεχίσουν την πολιτική της εξόντωσης με την εφαρμογή νέων, ακόμη πιο επώδυνων μέτρων» αναφέρεται στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΗ: Δεν είναι ιδιωτικοποίηση... ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ!