ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδική διαμαρτυρία ένστολων για το πολυνομοσχέδιο (pics-vid)

Πανελλαδική διαμαρτυρία ένστολων για το πολυνομοσχέδιο (pics-vid)

Στρατιωτικοί, εν ενεργεία μέλη του Σώματος Ασφαλείας και απόστρατοι λένε «όχι» στις περικοπές στο εφάπαξ

Σε εξέλιξη βρίσκεται συλλαλητήριο ενστόλων στο κέντρο της Αθήνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στο εφάπαξ που έρχονται με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου. Το «παρών» δίνουν ομοσπονδίες αστυνομικών, Πυροσβεστικής και Λιμενικού Σώματος.

Χιλιάδες διαμαρτυρόμενοι βρίσκονται αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή, εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, ενώ νωρίτερα έκακαν μία στάση στο υπουργείο Οικονομικών, όπου άναψαν καπνογόνα. Το ραντεβού τους δόθηκε στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κολοκοτρώνη και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το τη Βουλή, όπου και παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των προεδρείων των ομοσπονδιών των ενστόλων "στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, περιλαμβάνονται επώδυνες διατάξεις για τα ασφαλιστικά μας ταμεία που τα οδηγούν ουσιαστικά στη διάλυσή τους με ολέθριες συνέπειες στη λειτουργία και των τριών Σωμάτων. Ως εκ τούτου ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος".

Νωρίτερα οι ομοσπονδίες των ένστολων είχαν συνάντηση στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στον οποίο και έθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών.

"Θα πιέσουμε να αποσυρθεί η διάταξη"

Αποφασισμένοι να παραμείνουν "ετοιμοπόλεμοι" προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις για να αποσυρθεί η διάταξη δηλώνουν οι ένστολοι, κατά τη διάρκεια του συλλαλητήριου.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: «Προβοκάτσια» λέει ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού για το βίντεο με τα όργια