ΕΛΛΑΔΑ

Αυτά είναι τα νέα κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών

Αυτά είναι τα νέα κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών

Περισσότεροι από 40.000 εμφανίζονται να είναι οι δικαιούχοι μετεγγραφών – Ποιο το σχέδιο της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει το κύμα μετεγγραφών φοιτητών από την περιφέρεια προς τα αστικά κέντρα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής», μετά από δύο μήνες διαπραγματεύσεων με τα συντονιστικά των πρυτάνεων και των προέδρων των ΑΕΙ το υπουργείο Παιδείας έχει εκπονήσει ένα σχέδιο επτά σημείων. Άμεσα θα εκδοθούν δύο υπουργικές αποφάσεις που θα καθορίζουν το σχέδιο για τις μετεγγραφές των φοιτητών.

Έτσι καθορίζεται:

1. Χρονικό διάστημα κατάθεσης αιτήσεως μετεγγραφής. Στόχος είναι η γρήγορη διεκπεραίωση των αιτημάτων.
2. Ύπαρξη πλήρους αντιστοίχισης των γνωστικών αντικειμένων των τμημάτων, όπως αυτή καθορίστηκε με γνωμοδότηση της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας. Μετεγγραφή σε συγγενές τμήμα θα απαγορεύεται.
3.Η αναπηρία ως προϋπόθεση μετεγγραφής θα πρέπει να βεβαιώνεται από ΚΕΠΑ και όχι απλώς από γιατρό.
4. Επιτρέπονται οι αμοιβαίες μετεγγραφές από περιφερειακό πανεπιστήμιο και ΤΕΙ σε κεντρικό.
5. Επί δύο αδελφών η μετεγγραφή του δεύτερου γίνεται στο ίδρυμα που έχει εγγραφεί ο πρώτος. Αν πρόκειται για περιφερειακά ιδρύματα, η μετεγγραφή γίνεται ελεύθερα και στο ίδρυμα του προσφάτως επιτυχόντος.
6. Στα εργαστήρια, όπου υπάρχουν, θα εκπαιδεύονται κατά προτεραιότητα οι φοιτητές που πέτυχαν στο οικείο τμήμα και στη συνέχεια οι φοιτητές από μετεγγραφή.
7. Όπως αναφέρουν οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί, η αντιστοιχία των σχολών και των τμημάτων των ΑΕΙ καθορίζεται από απόφαση του υπουργού Παιδείας «λαμβάνοντας υπόψη τους τίτλους των αντιστοίχων σχολών, τμημάτων και των εισαγωγικών κατευθύνσεων αυτών, καθώς και τα παρεχόμενα επαγγελματικά δικαιώματα, όπου αυτά υφίστανται. Η απόφαση εκδίδεται έπειτα από γνώμη της ΑΔΙΠ, η οποία περιέρχεται στον υπουργό εντός της αποκλειστικής προθεσμίας 10 ημερών από την περιέλευση σε αυτήν του ερωτήματος του υπουργού».

Διαβάστε επίσης:

Πισσούρι: Σοβαρό τροχαίο με μηχανές – «Χαροπαλεύει» 16χρονος

Μητέρα Φύσσα: Για μένα δεν πέρασε ούτε μία ώρα-Καλύτερα να μας σκότωναν

«Σαρώνει» το βίντεο: Η Σύμη από ψηλά – Όπως δεν την έχετε ξαναδεί

Χανιά: Άγριος ξυλοδαρμός στο Παλιό Λιμάνι-Στο νοσοκομείο δύο άτομα (pics)

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Άλλη μία διάκριση-Στα 500 κορυφαία του κόσμου

Συνεχίζεται το θρίλερ: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό της 23χρονης

Καιρός: Δείτε που θα κυμανθεί η θερμοκρασία σήμερα-Αλλάζει το σκηνικό