ΕΛΛΑΔΑ

Παύλος Φύσσας: Επεισόδια και ζημιές στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα (pics&vid)

Παύλος Φύσσας: Επεισόδια και ζημιές στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα (pics&vid)

Ολοκληρώθηκε η πορεία για τον Παύλο Φύσσα. Δεν έλειψαν τα επεισόδια αφού κουκουλοφόροι και δυνάμεις των ΜΑΤ επιδόθηκαν στο... αγαπημένο τους σπορ που δεν είναι άλλο από την ανταλλαγή φωτοβολίδων - χημικών. Σπασμένες τζαμαρίες και καμμένοι κάδοι σκουπιδιών το σκηνικό στο Κερατσίνι.

Δυστυχώς δεν έλειψαν τα παρατράγουδα στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα, αφού επεισόδια ξέσπασαν όταν ομάδα κουκουλοφόρων έσπασε τζαμαρίες από καταστήματα που βρίσκονταν επί της οδού Σαλαμίνος. Στην περιοχή έφτασαν αμέσως δυνάμεις των ΜΑΤ προκειμένου να περιορίσουν την έκταση των επεισοδίων. Δείτε ΕΔΩ το φωτορεπορτάζ του Newsbomb.

Οι κουκουλοφόροι πέταξαν μια μολότοφ προς τη μεριά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με ρίψεις χημικών. Η πορεία προς την πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης, μετατράπηκε σε «πόλεμο» μεταξύ των «γνωστών» αντιπάλων... Από τη μια μεριά οι κουκουλοφόροι, από την άλλη τα ΜΑΤ, ενώ πλέον η πορεία έχει σπάσει στα τρία.

Ώρα 20:05 Η κατάσταση έχει ηρεμήσει. Συνεχίζεται κανονικά η πορεία αλλά πλέον έχει σπάσει σε τμήματα.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Γεμάτο κόσμο το Κερατσίνι, αφού παρά τα επεισόδια ο κόσμος συνεχίζει και δίνει βροντερό «παρών» στο παναττικό συλλαλητήριο, που θα καταλήξει στην πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης, στον Κορυδάλλο. Οι διαδηλωτές έχουν ανακοινώσει πως με την ολοκλήρωση της πορείας, ο ουρανός θα γεμίσει με πολύχρωμα μπαλόνια, σε ένα συμβολισμό κατά του φασισμού.

Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα όπως: Ο Παύλος ζει, μιλά με μουσική, όλοι μαζί να σβήσουν οι ναζί.

Στο σημείο βρίσκονται και οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.

IMG 9146

Δείτε φωτογραφίες από την πορεία ΕΔΩ

Δηλώσεις του Δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας:

Δηλώσεις έκανε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, ο οποίος τάχθηκε κατά του φασισμού: «Όπως στη σύγχρονη ιστορία μας οι παππούδες μας νίκησαν τον φασισμό, έτσι και σήμερα δεν πρέπει να επιτρέψουμε άλλο θύμα από τις εγκληματικές, φασιστικές οργανώσεις ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, θρησκείας ή πολιτικών αντιλήψεων».

Ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες του Περάματος να απορρίψουν τον φασισμό έκανε το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής. Στο ψήφισμά του αναφέρεται πως «Το Δ.Σ Περάματος στήριξε και στηρίζει το σύνολο των αγωνιστικών εκδηλώσεων του αντιφασιστικού Σεπτέμβρη στο Πέραμα, στο Κερατσίνι, σε κάθε γειτονιά.
Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να έχουν κανένα προνόμιο καμία διευκόλυνση στην προπαγάνδα της πιο μαύρης και εγκληματικής ιδεολογίας. Η απομόνωσή της θα γίνει πράξη».

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Παύλου Φύσσα

Νωρίτερα και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 15:00 οι φίλοι και η οικογένεια του Παύλου, προχώρησαν σε αποκαλυπτήρια μνημείου στη Π.Τσαλδάρη 60.

Οι γονείς του Παύλου επιδεικνύοντας απίστευτη αξιοπρέπεια πλησίασαν το μνημείο και κατέθεσαν στεφάνι. Μάλιστα η μητέρα του φίλησε την προτομή και ψέλλισε « σε ευχαριστώ που ήσουν γιος μου». Συγκινούν τα λόγια του πατέρα του, ο οποίος όπως πάντα επέδειξε χαρακτηριστική ψυχραιμία, τονίζοντας πως «Είμαστε εδώ για να σταματήσουμε το φασισμό και ό,τι τον γεννάει. Ο Παύλος αναπάυεται στα Ηλύσια Πεδία. Αθάνατος».

Ο δρόμος της Παναγη Τσαλδάρη έχει γεμίσει με πολύχρωμα μπαλόνια. Μπαλόνια με χρώματα που δεν συμβολίζουν κάποιο κόμμα. Η χρήση των μπαλονιών ήταν επιθυμία των γονιών και των φίλων του Παύλου.

Μάλιστα, τα μπαλόνια αυτά ταξίδεψαν στον ουρανό, αμέσως μετά το τέλος της θεατρικής παράστασης που διεξήχθη στη μνήμη του Παύλου. οι φίλοι του κατά την αναχώρηση του κόσμου μοίραζαν φυλλάδια που ανέγραφαν «δεν ξεχνάμε», αναλύοντας τη δράση τους σε κεντρικά μέρη της Αθήνας.

DSC 3596
DSC 3603

Αξίζει να επισημάνουμε ότι μαζί με τους γονείς του Παύλου Φύσσα βρίσκονται και οι γονείς του 27χρονου Πακιστανού Λουκμάν Σεζάντ που φέρεται να δολοφονήθηκε από Χρυσαυγίτες.

Στο σημείο των εκδηλώσεων πετάει από νωρίς ελικόπτερο της αστυνομίας το οποίο παρατηρεί τα όσα συμβαίνουν και δίνει εντολές στο κέντρο ελέγχου.

IMG 9144

Το "παρών" στο σημείο δίνουν και άνθρωποι της μουσικής, όπως ο γνωστός ράπερ Θηρίο, ο οποίος μιλώντας στην κάμερα του Newsbomb.gr υποστήριξε πως η δολοφονία του Φύσσσα έχει αλλάξει πολλά στη ζωή τους. "Εμείς είμαστε εδώ να τους θυμήσουν ότι είμαστε πάνω απ όλο δημοκράτες και άνθρωποι. Κάποιοι πεθαίνουν γιατί λένε απλά τη γνώμη τους. Εχει συμβεί και θα ξανασυμβεί" ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ράγισαν καρδιές» οι γονείς του Παύλου

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο πατέρας του Φύσσα.

«Παιδί μου μας δίδαξες αξιοπρέπεια. Είμαστε εδώ για να απομονώσουμε τον φασισμό και ότι τον γεννά» δήλωσε ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, κατά την διάρκεια των αποκαλυπτηρίων του μνημείου του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Τελειώνοντας είπε: «Ο Παύλος αναπαύεται στα Ηλύσια Πεδία. Αθάνατος».

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα οι γονείς του πλησίασαν την προτομή. Η μητέρα του αγκάλιαζε και φιλούσε το πρόσωπό του. Μάλιστα ψέλλισε «Σε ευχαριστώ που ήσουν παιδί μας, σε ευχαριστώ που ήρθες σε εμάς. Παιδί μου, αγόρι μου».

Όπως ήταν φυσικό όλο το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

DSC 3526

Την ίδια ώρα, μαθητές του 3ου Λυκείου Αγρινίου πραγματοποίησαν κατάληψη, στη μνήμη του Παύλου. Δείτε ΕΔΩ τη σχετική είδηση.

Την ίδια ημέρα:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Άγαλμα Βενιζέλου 6.30μμ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ Νομαρχία, 6μμ
ΠΑΤΡΑ Πλατεία Γεωργίου 7μμ
ΧΑΝΙΑ, Πλατεία Αγοράς, 7.30μμ
ΡΕΘΥΜΝΟ Δημαρχείο 6μμ, θα ακολουθήσει συναυλία στην Πλ. Μικρασιατών
ΗΡΑΚΛΕΙΟ, Πλατεία Ελευθερίας 6.30μμ
ΞΑΝΘΗ, Κεντρική Πλατεία 6μμ
ΚΟΜΟΤΗΝΗ, Κεντρική Πλατεία 6μμ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, Δημαρχείο 6μμ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Πλατεία 23ης Μαρτίου, 8μμ
ΒΟΛΟΣ, Πλατεία Ελευθερίας 6μμ
Στις 19 Σεπτέμβρη η κίνηση ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ οργανώνει μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα στις 5μμ.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η Ελληνική Αστυνομία δέχεται κλήση στις 23:57:42 (17/9/3013). Μάρτυρες αποκαλύπτουν πως μια ομάδα 50 ατόμων με ρόπαλα βρίσκονται στην συμβολή των οδών Ιφιγένειας και Λ. Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι. Κατευθύνονται προς την καφετέρια με την επωνυμία «ΚΟΡΑΛΙ».

Στις 23:59:19, μια ομάδα 8 αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ φθάνει στο σημείο.

Οι αστυνόμοι βλέπουν απέξω περίπου 30 άτομα. Κάποιοι αρχίζουν να τρέχουν προς την οδό Παναγή Τσαλδάρη, όπου είναι συγκεντρωμένα 60 άτομα.
Εκεί βρίσκουν τον Παύλο Φύσσα. Αιμόρφυρτο, με τραύματα από μαχαίρι στο στήθος. Δεν έχει χάσει ακόμα τις αισθήσεις του. Καταφέρνει να αποκαλύψει το όνομα του δράστη. Είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς, μέλος της Χρυσής Αυγής.

Η αστυνομία του βάζει χειροπέδες. Βρίσκει το μαχαίρι πεταμένο κοντά στο αυτοκίνητό του. Ο άτυχος νέος, με αντιφασιστική δράση, μεταφέρεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου και διαπιστώνεται ο θάνατός του.

"Συναγερμός" στην Αντιτρομοκρατική

Σε «συναγερμό» βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ., καθώς εκφράζονται φόβοι για τρομοκρατική επίθεση, εν όψει και των εκδηλώσεων του Παύλου Φύσσα.
«Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στα Εξάρχεια. Στις 4 Σεπτεμβρίου τα ξημερώματα, μάλιστα μία ομάδα έξι κουκουλοφόρων έριξε εκτός από δύο μπουκάλια και ένα ξύλινο ομοίωμα χειροβομβίδας εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, προκαλώντας πανικό. Στη συνέχεια οι δράστες κρύφτηκαν σε ένα διαμέρισμα της περιοχής. Αυτή η ενέργεια ίσως αποτελεί "πρόβα" επίθεσης με χειροβομβίδα, έτσι ώστε να τσεκαριστεί ο τρόπος αντίδρασης, που βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις και πόσο γρήγορα αντιδρούν σε τέτοια περιστατικά.»

Τα λόγια του αξιωματικού της αστυνομίας, «δείχνουν» την έντονη ανησυχία που υπάρχει για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση εναντίον αστυνομικού στόχου, εν όψει και των εκδηλώσεων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Γι αυτό άλλωστε το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας όχι μόνο στα Εξάρχεια, αλλά και σε άλλους πιθανούς στόχους, πολιτικούς, οικονομικούς και αστυνομικούς. Για το περιστατικό μάλιστα στις 4 του μηνός έχει ενημερωθεί και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία προσπαθεί να προλάβει τρομοκρατικό χτύπημα. Γιατί μπορεί να συνελήφθη ο Νίκος Μαζιώτης τον περασμένο Ιούλιο, κυκλοφορούν όμως ελεύθεροι η σύντροφος του Πόλα Ρούπα, ο αρχιτρομοκράτης της «17 Νοέμβρη» Χριστόδουλος Ξηρός, ασύλληπτα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά και του «Επαναστατικού Αγώνα».

Διαβάστε επίσης:

Ο Παύλος Φύσσας ζωντανός στις μνήμες των Ελλήνων