ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν στοιχεία για εκπαίδευση «τζιχαντιστών» σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Δεν υπάρχουν στοιχεία για εκπαίδευση «τζιχαντιστών» σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

H ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωση που εξέδωσε, διαψεύδει τα περί εκπαίδευσης «τζιχαντιστών», από ελληνική εταιρεία, με έδρα το Μαρκόπουλο Αττικής.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

"Τα αναφερόμενα σε ρεπορτάζ, που προβλήθηκε σε χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού, σχετικά με εκπαίδευση «τζιχαντιστών», ως μηχανικών αεροσκαφών ή πιλότων, από ελληνική εταιρεία, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Για την υπόθεση αυτή, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

  • Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργήθηκε, από τον Φεβρουάριο του 2014, έρευνα σχετικά με τη χορήγηση ψευδών πιστοποιήσεων μηχανικών αεροσκαφών, από ελληνική εταιρεία, η οποία εδρεύει στο Μαρκόπουλο Αττικής και δραστηριοποιείτο στον τομέα αυτό από το 2010.
  • Διερευνήθηκαν ειδικότερα περιπτώσεις διαρροής θεμάτων και σοβαρών παρατυπιών στις εξετάσεις, που διενεργούσε η εταιρεία στη χώρα μας και σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, με υποψήφιους ημεδαπούς και αλλοδαπούς.
  • Από την έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία ή ενδείξεις για εκπαίδευση «τζιχαντιστών» ή συμμετοχή τους στις παραπάνω εξετάσεις.
  • Η σχηματισθείσα ποινική δικογραφία υποβλήθηκε στις 29-08-2014 στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, ενώ η άδεια της συγκεκριμένης εταιρείας έχει ανακληθεί από την αρμόδια Αρχή."