ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμο 150.000 ευρώ στη ΓΓΠΣ επειδή διέρρευσαν φορολογικά στοιχεία

Πρόστιμο 150.000 ευρώ στη ΓΓΠΣ επειδή διέρρευσαν φορολογικά στοιχεία

Πρόστιμο – μαμούθ επιβλήθηκε στη Γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων από την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων για τη διαρροή φορολογικών στοιχείων τουλάχιστον 2,5 εκατομμυρίων Ελλήνων το 2012.

Τα συγκεκριμένο πρόστιμο είναι το μεγαλύτερο που έχει επιβληθεί ποτέ και το ωραίο της υπόθεσης είναι πως μια δημόσια Υπηρεσία επιβάλλει τόσο μεγάλο πρόστιμο σε άλλη Δημόσια υπηρεσία.

Για τα θέμα ενημέρωσε σήμερα την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο επικεφαλής της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων, κ. Πέτρος Χριστόφορος, ο οποίος τόνισε πως το πρόστιμο 150.000 ευρώ που επιβλήθηκε στη ΓΓΠΣ δεν έχει καταβληθεί, καθώς το ΥΠΟΙΚ είναι αρμόδιο για να βεβαιώνει τα πρόστιμα και έχει υποβληθεί σε αυτό αίτημα αναίρεσης του προστίμου.

Ο ίδιος πάντως σημείωσε πως «δεν δικαιολογείται μεταβολή του ύψους του προστίμου και εμείς δεν κάναμε δεκτή την αίτησή τους». Στο σημείο αυτό παρενέβη ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, βουλευτής της Ν.Δ. ο οποίος σημείωσε ότι από το 2001 προβλέπεται η αναγκαστική εκτέλεση προστίμων εις βάρος του Δημοσίου.