ΕΛΛΑΔΑ

Αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο του από τον Αθανασίου ο Ν. Ρωμανός

Αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο του από τον Αθανασίου ο Ν. Ρωμανός

Αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο του από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, ο Νίκος Ρωμανός, ένας από τους τέσσερις νεαρούς κρατούμενους που πέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις και κρατείται στις φυλακές Αυλώνα, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισκέφθηκε τις φυλακές Αυλώνα, προκειμένου να συγχαρεί τους επιτυχόντες και να συνομιλήσει με τους υπολοίπους κρατούμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ωστόσο, ο Νίκος Ρωμανός δε δέχθηκε να παραλάβει το βραβείο του.

«Δε θα παραλάβει τον έπαινο και το έπαθλο των 500 ευρώ, καθώς αν προχωρούσε στη συγκεκριμένη ενέργεια θα ερχόταν σε αντίθεση με τις αξίες που πρεσβεύει», τόνισε ο διευθυντής του σχολείου των φυλακών Πέτρος Δαμιανός για λογαριασμό του Ν. Ρωμανού, ο οποίος συμμετείχε στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις και κατάφερε να εισαχθεί στο ΤΕΙ Αθήνας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε: «Η πολιτεία δεν κάνει διακρίσεις στα θέματα σπουδών. Είναι αξιέπαινος που ακολούθησε τις συμβουλές των δασκάλων του και εργάστηκε σκληρά για να πετύχει την εισαγωγή του σε σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Να σημειωθεί τέλος ότι ένας από τους επιτυχόντες έχει μεταχθεί στις φυλακές Λάρισας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παραλάβει το βραβείο του, το οποίο παρέλαβε για λογαριασμό του ο διευθυντής του σχολείου των φυλακών.

Διαβάστε ακόμα:

Φλώρινα: Σύλληψη 53χρονης που έψαχνε η Interpol - Έχει καταδικαστεί για σωματεμπορία