ΕΛΛΑΔΑ

Μετεγγραφές 2014: Αυστηρότερα κριτήρια για τις μετακινήσεις φοιτητών

Μετεγγραφές 2014: Αυστηρότερα κριτήρια για τις μετακινήσεις φοιτητών

Μετεγγραφή μόνο στην πόλη κατοικίας των γονέων ή στην πόλη που σπουδάζει ο αδελφός θα μπορούν να διεκδικήσουν οι φετινοί επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.


Συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδεία Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε την Τρίτη τα νέα κριτήρια για την τις μετεγγραφές των φοιτητών. Την ίδια στιγμή σύμφωνα με το Έθνος, προωθείται κατανομή των μετεγγραφόμενων στα κεντρικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, η οποία θα γίνεται βάσει των βαθμολογικών επιδόσεων τους στις Πανελλήνιες.

Ο υπουργός Παιδεία προανήγγειλε ότι σε κεντρικές πόλεις όπου υπάρχουν ιδρύματα με ομοειδή τμήματα δεν θα πηγαίνουν όλοι στο ένα τμήμα, αλλά θα κατανέμονται αναλόγως. Σύμφωνα με πληροφορίες, μία από τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι η κατανομή των φοιτητών να γίνεται με βάση τα μόρια εισαγωγής που συγκέντρωσαν στις Πανελλαδικές.

Οι φοιτητές, δηλαδή, με τις καλύτερες βαθμολογίες να μετεγγράφονται κατά προτεραιότητα στο πιο υψηλόβαθμο τμήμα μιας πόλης, όταν αυτή φιλοξενεί πάνω από ένα αντίστοιχα τμήματα. Η συγκεκριμένη ρύθμιση προωθείται διότι μπορεί να κατευθυνθεί το 90 με 95% των δικαιούχων για μετεγγραφή, για παράδειγμα, σε ένα από τα δυο τμήματα Οικονομικών ή Πολιτικών Επιστημών της Αθήνας και το έτερο τμήμα που εδρεύει στην ίδια πόλη να δεχθεί ελάχιστους φοιτητές.

Η πρόταση αυτή, εκτιμάται ότι θα αποσυμφορήσει τμήματα κεντρικών ιδρυμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Αλλάζει ξανά ο νόμος για τις μετεγγραφές φοιτητών – Όλες οι προϋποθέσεις