ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι σε καταστήματα στην Αττική

ΕΛ.ΑΣ.: Φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι σε καταστήματα στην Αττική

Εντατικούς και συστηματικούς ελέγχους πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, το τελευταίο δεκαήμερο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις στην Αττική, με σκοπό τον έλεγχο εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας διενήργησε ελέγχους σε καταστήματα στους Αμπελόκηπους, στο Περιστέρι και τον Πειραιά, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις σχετικά με τη μη έκδοση αποδείξεων και την ανασφάλιστη εργασία.

Αναλυτικά:

Σε ψαροταβέρνα στον Πειραιά διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων σε οκτώ περιπτώσεις εκτέλεσης – ολοκλήρωσης παραγγελίας, συνολικής αξίας 544,40 ευρώ

Για την παράβαση αυτή εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του ιδιοκτήτη του καταστήματος, ο οποίος με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιώς.

Σε οινομαγειρείο στους Αμπελοκήπους, διαπιστώθηκαν η μη έκδοση πέντε αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, τέσσερις ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, καθώς και η μη επίδειξη των πινάκων προσωπικού. Επιπλέον, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε η κατάληψη κοινοχρήστου χώρου από τραπεζοκαθίσματα χωρίς άδεια της αρμόδιας Αρχής, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης προκειμένου να επιληφθεί.

Σε καφέ-μπαρ στους Αμπελοκήπους, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δέκα (10) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, καθώς και δύο ανασφάλιστοι εργαζόμενοι.

Σε καφετέρια-μπαρ στο Περιστέρι εντοπίστηκε ένας εργαζόμενος, που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού που επεδείχθησαν.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.