ΕΛΛΑΔΑ

Βρέθηκε «ορφανό» DNA στο δέμα – βόμβα που έστειλε ο Ξηρός στο Α.Τ. Ιτέας

Βρέθηκε «ορφανό» DNA στο δέμα – βόμβα που έστειλε ο Ξηρός στο Α.Τ. Ιτέας

Οι αρχές όμως εκτιμούν ότι είναι ασύλληπτο μέλος της «Συνωμοσίας των πυρήνων της φωτιάς»

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια οι αστυνομικοί εκτός από το DNA του αρχιδολοφόνου της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη" Χριστόδουλου Ξηρού που εντόπισαν στο δέμα - βόμβα που έστειλαν οι τρομοκράτες στο τμήμα Ιτέας στα τέλη Απριλίου του 2014, ανακάλυψαν και "ορφανό" γενετικό υλικό.

Το άτομο στο οποίο ανήκει δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη.

Οι αρχές όμως εκτιμούν ότι είναι ασύλληπτο μέλος της "Συνωμοσίας των πυρήνων της φωτιάς", καθώς η συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση όχι μόνο ανέλαβε την ευθύνη της αποτυχημένης βομβιστικής επίθεσης στο αστυνομικό τμήμα της Ιτέας, αλλά όπως λένε οι αστυνομικοί, αποτελεί το δίκτυο υποστήριξης του Χριστόδουλου Ξηρού από την ημέρα που απέδρασε. Οι πυροτεχνουργοί μάλιστα οι οποίοι εξουδετέρωσαν το δέμα - βόμβα στο τμήμα, έλεγαν τότε, ότι εάν είχε εκραγεί θα σκόρπιζε τον θάνατο, καθώς περιείχε εκτός από εκρηκτική ύλη περίπου 500 γραμμαρίων ΤΝΤ, 25 καρφιά, μπουλόνια και βίδες !

Η αντιτρομοκρατική πάντως από την αρχή Σεπτεμβρίου βρίσκεται σε κατάσταση "κόκκινου" συναγερμού καθώς εκφράζει φόβους για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα, σε πολιτικό, οικονομικό ή αστυνομικό στόχο. Γι ' αυτό άλλωστε έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν οι αστυνομικοί πιθανή επίθεση.