ΕΛΛΑΔΑ

Μεξικό: 21 πτώματα εντοπίστηκαν σε ομαδικό τάφο στην πολιτεία Γκερέρο

Μεξικό: 21 πτώματα εντοπίστηκαν σε ομαδικό τάφο στην πολιτεία Γκερέρο

Περισσότερα από 21 πτώματα έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από ομαδικό τάφο, στην πολιτεία Γκερέρο του Μεξικού.

Ορισμένα από αυτά είναι απανθρακωμένα, όπως δήλωσε ο πολιτειακός υπουργός Υγείας, Λάζαρο Μαζόν, σε σχετική ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Οι αρχές του Μεξικού ζήτησαν χρόνο για να διενεργήσουν γενετικούς ελέγχους ώστε να επιβεβαιώσουν εάν κάποιο από τα πτώματα που βρέθηκαν στον ομαδικό τάφο ανήκουν σε κάποιον ή σε κάποιους από τους 43 αγνοούμενους φοιτητές, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου.

Ο ομαδικός τάφος εντοπίστηκε το Σάββατο, χάρη στις μαρτυρίες μερικών από τα 30 άτομα που συνελήφθησαν ως ύποπτα για την υπόθεση της εξαφάνισης των φοιτητών.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι 22 πολιτειακοί αστυνομικοί και μέλη του τοπικού καρτέλ ναρκωτικών. Οι Αρχές υποπτεύονται ότι οι αστυνομικοί και τα μέλη του καρτέλ των ναρκωτικών ενήργησαν από κοινού κατά των φοιτητών οι οποίοι συμμετείχαν την περασμένη εβδομάδα σε διαδηλώσεις κατά του νέου εκπαιδευτικού συστήματος.

Τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των φοιτητών κατέστειλε με απίστευτη βιαιότητα η τοπική αστυνομία με αποτέλεσμα τουλάχιστον έξι άνθρωποι να σκοτωθούν πολλοί από πυρά αγνώστων. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν δεκάδες φοιτητές αμέσως μετά τα επεισόδια να μεταφέρονται με αυτοκίνητα της αστυνομίας σε ένα άγνωστο προορισμό.

Διαβάστε επίσης:
Λίβανος: 16 νεκροί σε μάχες μελών της Χεζμπολάχ και του Μετώπου Αλ Νόσρα