ΕΛΛΑΔΑ

Εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα στο γραφείο του Μητσοτάκη (pics)

Εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα στο γραφείο του Μητσοτάκη (pics)

Συμβολική κατάληψη στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην οδό Ευφρονίου 8, στο Παγκράτι, πραγματοποίησαν τόσο καθηγητές, όσο και σχολικοί φύλακες, οι οποίοι βρίσκονται υπό καθεστώς διαθεσιμότητας.

Οι καταληψίες έφθασαν στο σημείο λίγο μετά τις 11:00 και προχώρησαν σε αιφνιδιαστική κατάληψη του χώρου. Μάλιστα, ομάδα διαμαρτυρόμενων ανέβηκε στην ταράτσα του κτιρίου, φωνάζοντας συνθήματα κατά της διαθεσιμότητας, ενώ ανήρτησαν πανό.

3

Οι καταληψίες κατήγγειλαν το γεγονός πως παρόλο που υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ υποστηρίζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης αρνείται τον διάλογο. Ωστόσο, λίγο μετά τις 13:00 οι καταληψίες αποχώρησαν από το σημείο, μετά τη δέσμευση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι τη Δευτέρα θα υπάρξει συνάντηση για το θέμα.

4

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Θέλουμε λύση εδώ και τώρα

"Θέλουμε λύση εδώ και τώρα" τόνισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, ο οποίος έδωσε το "παρών' στην αιφνιδιαστική κινητοποίηση των καθηγητών. Σύμφωνα με τον κ. Κοτσιφάκη εδώ και 15 μήνες καθηγητές βρίσκονται σε ομηρία, ενώ υποστήριξε πως η κατάληψη είχε συμβολικό χαρακτήρα.

Σε "επιφυλακή" η Αστυνομία

Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν επεισόδια.

1

Διαβάστε επίσης:

Ποντάρουν σε στήριξη ανεξάρτητων στην κυβέρνηση

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Θέλουμε τη λύση εδώ και τώρα (vid)