ΕΛΛΑΔΑ

Μετεγγραφές φοιτητών: Πρόβλημα αν υποβληθούν πάνω από 15.000 αιτήσεις

Μετεγγραφές φοιτητών: Πρόβλημα αν υποβληθούν πάνω από 15.000 αιτήσεις

Περισσότεροι από 10.000 είναι οι πρωτοετείς φοιτητές που έχουν λάβει κωδικό για μετεγγραφή και οι μισοί από αυτούς έχουν ήδη συμπληρώσει τις αιτήσεις τους, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας.

Με την προθεσμία υποβολής να λήγει στις 17 Οκτωβρίου, το υπουργείο «εύχεται» το σύνολο των φοιτητών για μετεγγραφή να μην ξεπεράσει -τουλάχιστον κατά πολύ- τις 15.000.

«Κάτι κοντά στο 15.000 το καταφέρνουμε, κάτι πάνω από εκεί θέτει θέμα», δήλωσε στη ΝΕΡΙΤ ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι αιτήσεις φοιτητών ανέρχονται στις 5.538, ενώ 10.432 έχουν λάβει κωδικό για να καταθέσουν αίτηση.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας θα αρχίσει ο μαραθώνιος ολοκλήρωσης της διαδικασίας ώστε το ταχύτερο δυνατό οι φοιτητές να αρχίσουν τα μαθήματα.

Ωστόσο αυτή η διαδικασία για πρώτη φορά γίνεται με τέτοιο όγκο φοιτητών: «Μέχρι τώρα με 1000 μετεγγραφές, 1200, κάνανε μέχρι τον Φεβρουάριο, Ιανουάριο για να τις απαντήσουν τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Με αυτό το κύμα των 15 χιλιάδων εμείς θέλουμε να τελειώνουμε τώρα», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που οι φοιτητές κάνουν ηλεκτρονικά την αίτηση μετεγγραφής στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο τις ταξινομεί και διοχετεύει τις αιτήσεις στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ για να πάρει απαντήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Γιακουμάτος: Το κρέας σήμερα είναι πάρα πολύ φθηνό! (vid)

Κυβερνούν τη χώρα με επικοινωνιακά τρικ!

«Ναι μεν, αλλά…» από τη Λαγκάρντ

Βουλευτής Χρυσής Αυγής: Πώς να ζήσεις με 3.500 ευρώ το μήνα;