ΕΛΛΑΔΑ

Στα ΑΕΙ εντός της εβδομάδας οι αιτήσεις των μετεγγραφών

Στα ΑΕΙ εντός της εβδομάδας οι αιτήσεις των μετεγγραφών

Εντός της εβδομάδας θα αποσταλούν στα A.E.I, οι αιτήσεις μετεγγραφών των πρωτοετών φοιτητών, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στον ρ/σ Alpha, ο υπουργός Παιδείας.

«Θα δουλέψουμε από Δευτέρα (σ.σ αύριο) πάρα πολύ ώστε Τετάρτη με Πέμπτη να στείλουμε στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ τις αιτήσεις μετεγγραφών και να τους παρακαλέσουμε να τρέξουν τις διαδικασίες παρ' ότι δεν έχουν επαρκές διοικητικό προσωπικό, να τελειώνουμε γρήγορα. Να μην χάσουν το εξάμηνο τα παιδιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Αίτηση για μετεγγραφή κατέθεσαν τελικά 12.848 φοιτητές, αριθμός που σύμφωνα με τον κ.Λοβέρδο είναι διαχειρίσιμος. «Ο αριθμός είναι τελικά κατώτερος του αναμενομένου, άρα είναι ευκολότερο το πρόβλημα. Επίσης έχουμε εικόνα από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα Ίδρυμα το οποίο να δέχεται μεγάλο κύμα, ούτε κανένα Ίδρυμα από το οποίο να φεύγει κόσμος που να του απειλεί την ύπαρξη του. Από ορισμένα Πανεπιστήμια φεύγουν, αλλά δεν φεύγει αριθμός που να κλονίζει τη λειτουργία του Πανεπιστημίου και αν αυτό συγκριθεί και συσχετιστεί με το γεγονός ότι δώσαμε περισσότερες θέσεις στα Πανεπιστήμια σε φοιτητές στα περιφερειακά φέτος, τότε νομίζω ότι είμαστε στα ίδια» σημείωσε.

«Εμείς πιστεύουμε ότι διασώθηκαν και οι δύο στόχοι, επιτεύχθηκαν και οι δύο στόχοι και να μπορεί ένας άνθρωπος που έχει οικονομικά προβλήματα να σπουδάσει το παιδί του και ταυτόχρονα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να λειτουργούν» κατέληξε ο κ.Λοβέρδος.

Διαβάστε επίσης:

Αλεξανδρούπολη: Πατέρας και γιος «συνέλαβαν» οπλισμένο ληστή

Νεκρός ανασύρθηκε 69χρονος οδηγός Ι.Χ. από γκρεμό 70 μέτρων

Σαντορίνη: Απίστευτη Καταγγελία-Την ανάγκαζαν να κάνει σεξ και την βιντεοσκοπούσαν

Θεσσαλονίκη: Αυτό είναι το μεγαλύτερο κουλούρι που ψήθηκε ποτέ (pics)

Συγκίνησαν οι «Κουρσάροι»: Έτσι μας είπαν το τελευταίο αντίο (pics-vid)