ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στην Αμφιλοχία-«Η περιοχή δίνει συχνά σεισμούς»

Σεισμός στην Αμφιλοχία-«Η περιοχή δίνει συχνά σεισμούς»

Κύριος σεισμός φαίνεται πως ήταν, σύμφωνα με εκτιμήσεις του σεισμολόγου του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του ΑΠΘ Δομίνικου Βαμβακάρη, η σεισμική δόνηση των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 2:43 μετά τα μεσάνυχτα με επίκεντρο νότια της Άρτας , 6 χιλιόμετρα βόρεια - βορειοδυτικά της Αμφιλοχίας και εστιακό βάθος τα 5 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τον σεισμό.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Βαμβακάρης, μετά τον σεισμό των 5,2 βαθμών Ρίχτερ οι σεισμογράφοι κατέγραψαν άλλους έξι σεισμούς μεγέθους από 2,5 έως 3 Ρίχτερ ενώ η σεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά. «Φαίνεται πως ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός, όμως είναι νωρίς ακόμη για μια οριστική εκτίμηση γιατί έχουν περάσει μόλις οκτώ ώρες από τον σεισμό. Η περιοχή πάντως δίνει συχνά σεισμούς» ανέφερε ο κ Βαμβακάρης.

Ο καθηγητής σεισμολογίας στο ΑΠΘ Μανόλης Σκορδίλης από την πλευρά του ανέφερε ότι στην περιοχή εκδηλώνονται συχνά σεισμοί λόγω της γειτνίασης με την περιοχή των Ιονίων νήσων η οποία έχει δώσει καταστροφικούς σεισμούς. «Ο μεγαλύτερος σεισμός που σημειώθηκε στην περιοχή όπου έγινε σήμερα ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ, ήταν το 1990 και ήταν 6 Ρίχτερ. Στην περιοχή αυτή οι σεισμοί δεν αφήνουν ιδιαίτερα σημάδια, δηλαδή δεν είναι καταστροφικοί», πρόσθεσε ο κ. Σκορδίλης.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Αμφιλοχία