ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία - Υποχωρούν οι βροχές

Καιρός: Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία - Υποχωρούν οι βροχές

Οι ισχυροί βοριάδες παίρνουν τη θέση των βροχών και των καταιγίδων, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει περισσότερο την Κυριακή.

Σήμερα, Κυριακή (26/10/2014):

Αττική

Άστατος θα είναι σήμερα ο καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και πιθανότατα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα για τη Θεσσαλονίκη. Βελτίωση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία αναμένονται σήμερα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Για τις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση στην κεντρική Μακεδονία από το απόγευμα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά των ανατολικότερων περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα είναι σήμερα ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων θα υπάρξει από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα είναι σήμερα ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Στα νοτιά βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί πό 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός αύριο, Δευτέρα (27/10/2014)

Με βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα ξεκινήσει η εβδομάδα σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη και βόρειο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές. Στα δυτικά οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Εξασθενούν οι βροχές, επιμένει το κρύο