ΕΛΛΑΔΑ

Στη Γ.Γ. Πρόνοιας τα αιτήματα αποζημίωσης των πλημμυροπαθών

Στη Γ.Γ. Πρόνοιας τα αιτήματα αποζημίωσης των πλημμυροπαθών

Προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες που σημειώθηκαν στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Τα αιτήματα των δήμων Ιλίου, Φυλής, Περιστερίου, Πειραιώς και Αχαρνών, τα οποία αφορούν στην παροχή του έκτακτου βοηθήματος, σε 370 νοικοκυριά έχουν ήδη υποβληθεί στη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας.

Με βάση τα πρώτα αιτήματα που έχουν υποβληθεί, προωθήθηκε άμεσα από τον υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου, απόφαση σκοπιμότητας του έκτακτου βοηθήματος των 587 ευρώ, ώστε να εκταμιευτούν χωρίς καθυστέρηση και να αποδοθούν στους δήμους οι πρώτες ενισχύσεις.

Ο Τομέας της Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας συνδράμει στην ενίσχυση των πληγέντων με δύο προγράμματα, στην παροχή εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 587 ευρώ και στην αποκατάσταση ζημιών κατοικίας και οικοσκευής με ύψος που κυμαίνεται από 1.174 ευρώ έως 5.870 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή (26/10/2014) στο υπουργείο Εργασίας, ο κ. Κεγκέρογλου έδωσε τις απαραίτητες κατευθύνσεις και οδηγίες για την ταχύτερη προώθηση των προγραμμάτων.

Εν συνεχεία, τη Δευτέρα (27/10/2014) η Γενική Γραμματεία Πρόνοιας απέστειλε προς τους δήμους των περιοχών αυτών διευκρινιστική εγκύκλιο ώστε να αιτηθούν τα αναγκαία ποσά.

Σχετικές ειδήσεις