ΕΛΛΑΔΑ

Από αύριο ξεκινούν οι εκπτώσεις

Από αύριο ξεκινούν οι εκπτώσεις

Ξεκινά αύριο (1/11/2014) το δεκαήμερο εκπτώσεων, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 10 Νοεμβρίου.

Τα καταστήματα θα είναι ανοικτά την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, καθώς η ερχόμενη θα είναι η πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου.

Έτσι, τα μαγαζιά σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά από τις 11:00 έως τις 20:00.

Και αυτή φορά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για το εμπόριο, υποστηρίζοντας ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είναι καταστροφικό για τον κλάδο και τους εργαζόμενους.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της, η μέχρι στιγμής εμπειρία από την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων αποδεικνύει ότι «ανακατανέμει το λιγοστό τζίρο σε όφελος των μεγάλων αλυσίδων, των malls και των εκπτωτικών χωριών, δημιουργεί λουκέτα και ανεργία και αναγκάζει ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων σε απλήρωτη δουλειά».

Η Ομοσπονδία διοργανώνει συγκέντρωση έξω από το εμπορικό κέντρο «Τhe Mall Athens» στις 10:30, προκειμένου να διαδηλώσει κατά της κατάργησης της Κυριακής αργίας.

Στρέφεται μάλιστα κατά του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ και του ΣΕΛΠΕ που κατέθεσαν νομική παρέμβαση στο ΣτΕ, ζητώντας να μην ισχύσει η προσωρινή του Απόφαση (2307/14), που αναστέλλει την πιλοτική λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου σε εννέα περιοχές της χώρας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «δεν υπάρχει άλλη πολιτισμένη χώρα, όπου παντελώς άσχετοι με έναν κλάδο εργοδότες, να γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις αρμόδιες αντιπροσωπευτικές οργανώσεις, και να παρεμβαίνουν υπέρ της κυβέρνησης με τέτοιο απροσχημάτιστο τρόπο στα δικαστήρια, ώστε να διασφαλίσουν τη γενίκευση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων».

Σχετικές ειδήσεις