ΕΛΛΑΔΑ

Ανοικτή με… αντιδράσεις η αγορά του Βόλου την Κυριακή

Ανοικτή με… αντιδράσεις η αγορά του Βόλου την Κυριακή

Ανοικτή θα είναι την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα η αγορά στο Βόλο, σύμφωνα με την πρόταση που έκανε ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, στο πλαίσιο των επτά Κυριακών που τα καταστήματα (μεγάλα και μικρά), μπορούν να παραμείνουν ανοικτά.

Το δικαίωμα δίνεται με αφορμή και την έναρξη από σήμερα του 10ημέρου προσφορών, με εκπτωτικές τιμές πώλησης των προϊόντων.

Σημειώνεται ωστόσο, ότι υπάρχουν έντονες αντιδράσεις, από εμποροϋπαλλήλους, οι οποίοι θα απεργήσουν, σύμφωνα και με την προαναγγελία που έκαναν.

ΕΚΒ: Είναι κατάκτηση η Κυριακάτικη αργία

Η Κυριακάτικη αργία αποτελεί πρώτιστη και αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση των εργαζομένων, και η επιχειρούμενη κατάργησή της, από την Κυβέρνηση και τα μεγάλα πολυεθνικά επιχειρηματικά συμφέροντα, βρίσκει σύμπασα την Εργατική Τάξη αντίθετη και αποφασισμένη να την υπερασπισθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, με ομόφωνη απόφαση που λήφθηκε στην συνεδρίαση της Ολομέλειάς της την Τετάρτη, επαναλαμβάνει ρητά και κατηγορηματικά την αντίθεσή της στη λειτουργία της αγοράς την Κυριακή 2 Νοεμβρίου και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στην απεργιακή κινητοποίηση του τοπικού Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων για την ημέρα αυτή.

Οργανώνουν εκδρομή στις Μηλιές

Η παράταξη του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου “Έμποροι έτοιμοι για όλα – Ενάντια στην κρίση” καλούν όλους τους εμπόρους και τους καταναλωτές να πουν “Ποτέ την Κυριακή” ανοικτά μαγαζιά και τονίζει ότι πρέπει να γίνει ένα μεγάλο μποϋκοτάζ στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Η παράταξη καλεί εμπόρους και καταναλωτές της Κυριακή να πάνε εκδρομή, με ραντεβού στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Πανεπιστημίου για τις Μηλιές.

Αλληλέγγυος ο Αλ. Μεϊκόπουλος

Σε δήλωση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι «στέκομαι αλληλέγγυος στον αγώνα των ιδιωτικών υπαλλήλων και εμπόρων που θα διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία της Ο.Ι.Υ.Ε στις 2.11.2014 και καλώ, όλους και όλες να στηρίξουν τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας στις 9.30 π.μ. στην Ερμού με Αντωνοπούλου».

Πηγή: magnesianews.gr

Σχετικές ειδήσεις