ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής και αντιφασιστικές κινητοποιήσεις

Συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής και αντιφασιστικές κινητοποιήσεις

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι άνδρες της Αστυνομίας, καθώς σήμερα το απόγευμα (01/11/2014) είναι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής αλλά και αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, μέλη και οπαδοί της Χρυσής Αυγής θα δώσουν ραντεβού στη Λ. Ηρακλείου, στο σημείο όπου βρίσκονται τα γραφεία του κόμματος κα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη μνήμη των δύο δολοφονημένων μελών της, Γιώργου Φουντούλη και Μάνου Καπελώνη.

Νωρίτερα, από τις 17:00 το απόγευμα αντιρατσιστικές οργανώσεις και αντιεξουσιαστές έχουν προγραμματίσει αντι - συγκεντρώσεις έξω από το σταθμό του ΗΣΑΠ σε Ηράκλειο και Μαρούσι.

Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» αναφέρει: «Η αντιφασιστική συγκέντρωση, το Σάββατο, 1 Νοέμβρη, στις 5 μμ στη πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου, θα είναι η απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος στη νεκροφιλική φιέστα που ετοιμάζουν την ίδια μέρα οι νεοναζί με αφορμή την ανεξιχνίαστη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής μπροστά από τα παλιά γραφεία τους στη Λ. Ηρακλείου».

«Η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική συμμορία και όχι άλλο ένα πολιτικό κόμμα. Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής πηγάζει από τα ναζιστικά της πιστεύω: σκοπός της δεν είναι η πολιτική πειθώ, αλλά η συγκρότηση ταγμάτων εφόδου στις γειτονιές και τους δρόμους που θα σπέρνουν τον τρόμο σε μετανάστες, αντιφασίστες, συνδικαλιστές, αγωνιστές κλπ. Η ισχύς αυτών των ταγμάτων εφόδου προσέφερε ιστορικά τη δυνατότητα στις φασιστικές ηγεσίες να διαπραγματευτούν με τους ισχυρούς του πλούτου την παράδοση σε αυτές της πολιτικής εξουσίας, σε περιόδους οξυμένης οικονομικής κρίσης και κοινωνικής αποσταθεροποίησης. Το πολιτικό αυτό σχέδιο, που είναι το μοντέλο της Χρυσής Αυγής, συνεπάγεται αξιωματικά τη διάπραξη πλήθους εγκληματικών πράξεων, ανάμεσά τους και δολοφονιών» προσθέτει η ΚΕΕΡΦΑ σε ανακοίνωσή της.

Σχετικές ειδήσεις