ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένη η ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης στον Έβρο

Αυξημένη η ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης στον Έβρο

Αυξημένη είναι η ζήτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με τον πρόεδρος βενζινοπωλών της περιοχής, κ. Κεσουδάκη.

Από τα στοιχεία που παρέθεσε, η αύξηση που καταγράφεται συγκριτικά με πέρυσι είναι της τάξης του 15 με 20%.

Μιλώντας σε τοπική εφημερίδα, ο ίδιος τόνισε «Η μείωση του φόρου και οι χαμηλές τιμές, σε συνδυασμό με την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, έχει ως αποτέλεσμα να γίνουν πολλές παραγγελίες ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα οι πρατηριούχοι να βρίσκονται διαρκώς επί ποδός, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες».

Ο κ. Κεσουδάκης, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη διαφαινόμενη ανοδική τάση των τιμών των καυσίμων. Ένα ακόμη απρόοπτο που μπορεί να βρουν μπροστά τους οι πρατηριούχοι, είναι οι καιρικές συνθήκες στα λιμάνια της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης, οι οποίες δεν αφήνουν τα πλοία που μεταφέρουν τα καύσιμα να προσεγγίσουν τα λιμάνια.

Έτσι, τις τελευταίες μέρες τα καύσιμα έχουν αρχίσει και μοιάζουν με είδος υπό εξαφάνιση. «Ωστόσο το πρόβλημα είναι παροδικό και η κατάσταση σύντομα θεωρούμε πως θα εξομαλυνθεί, προτού δημιουργήσει δυσλειτουργίες στην αγορά μας» τόνισε ο κ. Κεσουδάκης μιλώντας στη 'Γνώμη'.

Σχετικές ειδήσεις