ΕΛΛΑΔΑ

Αργεί η ηλεκτρονική εφαρμογή ανανέωσης της κάρτας ανεργίας

Αργεί η ηλεκτρονική εφαρμογή ανανέωσης της κάρτας ανεργίας

Η ηλεκτρονική ανανέωση της κάρτας ανεργίας δεν έχει τεθεί ακόμα σε εφαρμογή, παρά το γεγονός ότι η σχετική τροπολογία έχει ψηφιστεί εδώ και ενάμιση μήνα.

Το υπουργείο Εργασίας έχει κάνει αποδεκτή την παραλαβή της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ωστόσο, στον ΟΑΕΔ ακόμα δεν έχουν καταφέρει να την προσαρμόσουν στα δικά τους ηλεκτρονικά συστήματα και να τη θέσουν σε εφαρμογή.

Μάλιστα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», η οποία επικαλείται πηγές του Οργανισμού, δεν μπορούσαν καν να προβούν σε εκτίμηση για το πότε θα είναι τελικά εφικτή η έναρξη της διαδικασίας.

Έτσι, μέχρι σήμερα οι εκατοντάδες χιλιάδες εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του Οργανισμού είναι υποχρεωμένοι κάθε τρεις μήνες να μεταβαίνουν στο υποκατάστημα της περιοχής τους, για να ανανεώσουν την κάρτα τους.

Σημειώνεται ότι η κάρτα ανεργίας μπορεί να αξιοποιηθεί για μία σειρά από παροχές, όπως, είναι, μεταξύ άλλων, η ιατροφαρμακευτική κάλυψη, στην περίπτωση που ο άνεργος είναι και ανασφάλιστος, έκπτωση στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, απαλλαγή από τον ενιαίο φόρο ακινήτων, εάν πρόκειται για πρώτη κατοικία.

Σχετικές ειδήσεις