ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο – Λέσβος: Αγνοούνται τέσσερα άτομα

Ναυάγιο – Λέσβος: Αγνοούνται τέσσερα άτομα

Κανένα ίχνος των μεταναστών που αγνοούνται δεν έχει εντοπίσει το Λιμενικό Σώμα παρά τις εντατικές έρευνες που διενεργεί από τα ξημερώματα του Σαββάτου (22/11).

Τέσσερις μετανάστες –ανάμεσά τους και ένα κοριτσάκι- αγνοούνται από τα ξημερώματα του Σαββάτου (22/11), στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου, όταν η λέμβος στην οποία επέβαιναν βυθίστηκε.

Η επιχείρηση του εντοπισμού τους συνεχίζεται με τις αρχές να ενισχύουν τις δυνάμεις τους με ένα ελικόπτερο και πλωτά του λιμενικού. Παράλληλα στην επιχείρηση συμμετέχουν παραπλέοντα πλοία, ένα super puma και πλοίο του πολεμικού ναυτικού.

Η πολυεστερική λέμβος στην οποία επέβαιναν οι τέσσερις αγνοούμενοι μαζί με άλλα 16 άτομα βυθίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (22/11) από αδιευκρίνιστη -μέχρι στιγμής- αιτία.

Αρχικά, στη θαλάσσια περιοχή είχαν εντοπιστεί από εμπορικό πλοίο τέσσερις λαθρομετανάστες και έπειτα από ενημέρωση του Ενιαίου Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ) του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, αλλά και την κινητοποίηση των τοπικών λιμενικών Αρχών περισυλλέγησαν άλλοι 11. Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου πλωτό του Λιμενικού εντόπισε και περισυνέλεξε άλλον έναν άντρα, ο οποίος μεταφέρθηκε με υποθερμία στο Πλωμάρι.

Σχετικές ειδήσεις