ΕΛΛΑΔΑ

Ο ελληνικός... παράδεισος της φοροαποφυγής και των offshore

Ο ελληνικός... παράδεισος της φοροαποφυγής και των offshore

Πως η Ελλάδα μετατρέπεται σε κέντρο φοροδιαφυγής

Μια χώρα που πλήττεται από οικονομική κρίση, που οι νόμοι καταπατούνται με μεγάλη ευκολία δε θα μπορούσε να ξεφύγει από κάθε λογής απατεώνα που ψάχνει ευκαιρία προκειμένου να «φουσκώσει» τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και να καταπατήσει δημόσια γη και περιουσία...

Έτσι μετατραπήκαμε εδώ και πολλά πολλά χρόνια σε ένα άντρο φοροδιαφυγής και σε μια χώρα στην οποία οποιοσδήποτε κάνει οτιδήποτε του «καπνίσει», αψηφώντας και καταπατώντας νόμους και διατάξεις.

Κρανίδι και Πόρτο Χέλι είναι δύο περιοχές - φιλέτα στις οποίες οι αγορές και οι... παρά-αγορές ακινήτων και γης «οργιάζουν». Πρόσφατο είναι το παράδειγμα της αγοράς μια βίλας Αραβικής αρχιτεκτονικής από τον τέως βασιλιά της Ελλάδας, Κωνσταντίνο, ο οποίος προτίμησε τελικά να πάρει έτοιμο οίκημα και μάλιστα σε πολύ προνομιακή τιμή, αφού δαπάνησε το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ, αντί για δέκα, τιμή της αντικειμενικής του αξίας, παρά να χτίσει το δικό του, σε έκταση που έχει ήδη αγοράσει εκεί, πάλι μέσω offshore εταιρείας, όπως αποκαλύπτει το "Πρώτο Θέμα".

Επειδή με το νόμο του 1994 ο τέως δεν μπορεί να συνάπτει συμβόλαια αγοράς ως Έλληνας πολίτης, ο ίδιος ισχυρίζεται πως για αυτό έχει καταφύγει στη λύση αγορών μέσω εταιρειών offshore οι οποίες έχουν συνήθως ως έδρα την Κύπρο.

Το νέο «παλάτι» του τέως ανήκε σε έναν επιχειρηματία από το Λίβανο, ο οποίος πρόσφατα έβαλε «πωλητήριο» σε ένα οίκημα το οποίο είχε χτίσει με πολύ μεράκι και πανάκριβα υλικά, κάποια εκ των οποίων έχουν έρθει στη χώρα μας από το Μαρόκο για τις ανάγκες του Μαρκ Σούρσοκ, του επιχειρηματία που προαναφέραμε.

Το Κρανίδι και το όργιο της πολεοδομίας!

Το Κρανίδι Αργολίδας είναι μια από τις περιοχές που έχουν απασχολήσει πολύ τη δικαιοσύνη, αφού πολλές offshore εταιρείες βρήκαν εκεί τον προσωπικό τους «παράδεισο».
Μάλιστα, όπως σας αποκάλυψε το Σάββατο, 22/11/14 η εφημερίδα Παραπολιτικά, κυκλώματα τα οποία σχετίζονται με τη μαζική ανοικοδόμηση, έχουν έντονη δράση στην περιοχή. Και τα αποτελέσματα του ελέγχου περιουσιακής κατάστασης σε προϊστάμενο Πολεοδομίας του συγκεκριμένου δήμου, έφεραν ένα πόρισμα – καταπέλτη από τον γενικό διευθυντή Δημόσιας Διοίκησης για την κατάσταση που επικρατούσε στη συγκεκριμένη περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο, κατά την τετραετία 2000 – 2010' αύξησε τις καταθέσεις του στην τράπεζα κατά 414.000 ευρώ και μάλιστα από πηγές άγνωστης προέλευσης.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν έπειτα από όλη αυτή την ιστορία άνοιξε ο δρόμος προκειμένου η δικαιοσύνη να ξεσκεπάσει τις σκοτεινές δράσεις των κερδοσκόπων στη χώρα μας, ή αν έγιναν απλά για τα... μάτια του κόσμου!

Πολύ σύντομα το Νewsbomb.gr θα φέρει στο φως πλήθος στοιχείων και μαρτυρίες παραγόντων της περιοχής για το... όργιο φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής που επί σειρά ετών διεξάγεται με... επιστημονικό τρόπο στην περιοχή.

Σχετικές ειδήσεις