ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας

Άνοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, μετά την ολοκλήρωση των απεργιακών συγκεντρώσεων.


Η πορεία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, η οποία ξεκίνησε νωρίτερα από την πλατεία Κλαυθμώνος και μέσω της Φιλελλήνων κατευθύνθηκε προς τη Βουλή, κατέληξε στο Σύνταγμα, ενώ νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί και αυτή του του ΠΑΜΕ, τα μέλη του οποίου είχαν δώσει ραντεβού νωρίς το πρωί στην Ομόνοια

Στην πορεία της ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ το «παρών» έδωσε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τόνισε: « μόνος ρεαλιστικός δρόμος διεξόδου, είναι ο δρόμος της ρήξης με τον παραλογισμό των απαιτουμένων και των προαπαιτουμένων της λιτότητας, της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής, της καταστροφής της παραγωγικής βάσης της χώρας».

«Σήμερα επιβεβαιώνεται με τον πιο δραματικό τρόπο το αδιέξοδο της στρατηγικής της υποταγής και της υποτέλειας στις πιο παράλογες εντολές και επιθυμίες της τρόικας. Σήμερα επιβεβαιώνεται το αδιέξοδο της στρατηγικής του καλού και υπάκουου μαθητή που έχει επιλέξει η κυβέρνηση Σαμαρά εδώ και δυόμισι χρόνια. Και δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε σε πολύ χειρότερη θέση απ΄ αυτήν που ήμασταν το 2012», πρόσθεσε.

Στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ συμμετείχε ο γενικός Γραμματεας της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος βρέθηκε στην κορυφή της πορείας .

Σε δηλώσεις του σημείωσε ότι «δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση» και πως «κανείς πλέον δε μπορεί να ζήσει με ψίχουλα».

Στις συγκεντρώσεις κσι τις πορείες συμμετείχε πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας , εργαζόμενοι όλων των κλάδων, μέλη σωματείων , οργανώσεων και συλλογικοτήτων, που διαδήλωσαν την αντίθεση τους στην οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία έχει φέρει σε αδιέξοδο ευρύτατα κοινωνικά στρώματα

Σχετικές ειδήσεις