Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακή τελετή - Αποδοκιμασίες και μούντζες κατά Σαμαρά

Newsbomb

Σε κλίμα έντονων αποδοκιμασιών και με την προστασία ισχυρών αστυνομιών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε η ανακήρυξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ως επίτιμου δημότη Ναυπλίου.

Πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν σήμερα (30/11) στο κέντρο του Ναυπλίου και φώναζαν συνθήματα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν το χώρο, όπου γινόταν η τελετή ανακήρυξης του Σαμαρά σε επίτιμου δημότη της πόλης, ωστόσο, δεν τα κατάφεραν αφού είχαν αναπτυχθεί στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Είναι, άλλωστε, πάγια τακτική των κυβερνόντων την Ελλάδα επί εποχής μνημονίου, η απαγόρευση της προσέγγισής τους από τους αγανακτισμένους πολίτες της χώρας.

"Ανεπιθύμητος ο πρωθυπουργός της φτώχειας και του αυταρχισμού", έγραφε το πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι στη συνέχεια φώναζαν ρυθμικά, απευθυνόμενοι προς τον Αντώνη Σαμαρά: «Πάρ' την πεθερά και μπρος, δεν σε θέλει ο λαός...».

Μάλιστα, κάποια στιγμή, δεν έλειψε η ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, με τους δεύτερους να κάνουν χρήση των ασπίδων τους προκειμένου να απομακρύνουν τον κόσμο και να τον αποτρέψουν να πλησιάσει το σημείο όπου γινόταν η εκδήλωση προς τιμή του Σαμαρά.

Επίτιμος δημότης Ναυπλίου ο Σαμαράς

Επίτιμος δημότης Ναυπλίου ανακηρύχθηκε από πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει την αντίδραση μελών της τοπικής κοινωνίας.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι το Ναύπλιο έχει ξεχωριστή σημασία για τον ίδιο καθώς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «τον ελεύθερο χρόνο που έχω, τον μοιράζω εδώ, στην ιδιαίτερη πατρίδα της γυναίκας μου, και στη δική μου ιδιαίτερη πατρίδα, την Πύλο. Γι' αυτό και αγάπησα το Ναύπλιο ως δεύτερη πατρίδα μου».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως η... μοίρα θέλησε να είναι πρωθυπουργός στις πιο δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα, τις τελευταίες δεκαετίες. Και έπλεξε το εγκώμιο της συζύγου του, Γεωργίας και της οικογένειάς της που ζει στο Ναύπλιο, για τη στήριξη που του παρέχουν, τονίζοντας ότι είναι τα πιο στέρεα και δυνατά στηρίγματά του. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να συμπεριλάβει στα... στηρίγματα και τους κατοίκους του Ναυπλίου (προφανώς όχι αυτούς που συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας), τους οποίους αισθάνεται σαν οικογένεια...

Αναφέρθηκε επίσης και στην ξεχωριστή θέση που έχει η πόλη στην ελληνική Ιστορία.

Την ίδια στιγμή, η παράδοση του «χρυσού κλειδιού» της πόλης στον πρωθυπουργού έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης χαρακτηρίζουν την ενέργεια του δημάρχου Δ. Κωστούρου «μικροκομματική».