ΕΛΛΑΔΑ

Βρέθηκε το καλάσνικοφ του πιστολέρο

Βρέθηκε το καλάσνικοφ του πιστολέρο

Το πυροβόλο όπλο με το οποίο ο Αλβανός πιστολέρο άνοιξε πυρ στο νυχτερινό κέντρο του Πειραιά, εντοπίστηκε σήμερα, Δευτέρα 1/12/2014.

Το καλάσνικοφ βρέθηκε στην περιοχή Κόκκινο Φανάρι που είναι ανάμεσα στη Δραπετσώνα και το Μικρολίμανο.

Οι Αρχές ευελπιστούν πως το όπλο θα δείξει πολλά για το παρελθόν του Αλβανού πιστολέρο, Αρμπέρ Μπάκο, καθώς από τη βαλλιστική εξέταση θα αποδειχτεί αν το είχε χρησιμοποιήσει σε παλιότερη επίθεσή του.

Το όπλο εντοπίστηκε σε μεγάλο βάθος μέσα στη θαλάσσια περιοχή της Δραπετσώνας.

Η αστυνομία χρειάστηκε τη συνδρομή ειδικών μηχανημάτων προκειμένου να το ανασύρει. Όπως έγινε γνωστό το όπλο έχει ήδη σταλεί σε ειδικά εργαστήρια προκειμένου να εξεταστεί.

Υπενθυμίζεται πως ο δράστης έχει κριθεί ήδη προφυλακιστέος.

Το χρονικό της επίθεσης

Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου (22-11-2014), ο δράστης σε κατάσταση αμοκ πυροβόλησε με ένα καλάσνικοφ και τραυμάτισε δεκαπέντε θαμώνες μπαρ στην ακτή Δηλαβέρη στον Πειραιά.

Σύμφωνα με όσα είπε στην Αστυνομία ο ιδιοκτήτης του μπαρ, το πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε περίπου στις 4.15 τα ξημερώματα. Ο αλλοδαπός στάθηκε έξω από την τζαμαρία του καφέ μπαρ, και με ένα καλάσνικοφ γάζωσε το κατάστημα πυροβολώντας εναντίον των θαμώνων ενώ ούρλιαζε: «Θα σας σκοτώσω όλους! Απόψε θα χυθεί αίμα!».

Ο δράστης, λίγη ώρα πριν το δολοφονικό αμόκ βρισκόταν στο μπαρ όπου διασκέδαζε με την παρέα του. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, αφού πλήρωσε το λογαριασμό του, ο Αλβανός κακοποιός έφυγε από το μαγαζί όπου λίγα λεπτά αργότερα επέστρεψε για να ανοίξει πυρ, τραυματίζοντας 15 άτομα.

Σχετικές ειδήσεις