ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Ρωμανός: Ξεκινάει σήμερα απεργία δίψας

Νίκος Ρωμανός: Ξεκινάει σήμερα απεργία δίψας

Σε απεργία δίψας προχωρά από σήμερα (10/12/2014) το πρωί ο Νίκος Ρωμανός.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από τον Ρωμανό μετά την απόρριψη της τροπολογίας για τα "βραχιολάκια", από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου.

Την κοινή τροπολογία κατέθεσαν οκτώ βουλευτές (έξι του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Πανούσης από τη ΔΗΜΑΡ και η ανεξάρτητη Ραχήλ Μακρή) και η οποία θα επέτρεπε στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό και σε άλλους υπόδικους κρατουμένους να παρακολουθήσουν μαθήματα σε πανεπιστημιακές σχολές στις οποίες έχουν περάσει, φορώντας συσκευές γεω-εντοπισμού.

Ο Χ.Αθανασίου απέρριψε εχθές (09/12/2014) την τροπολογία, εμμένοντας στην κυβερνητική πρόταση για εξ αποστάσεως εκπαίδευση και κάλεσε τους γονείς του Νίκου Ρωμανού, τους νομικούς παραστάτες του ή και ειδικούς που θα του παράσχουν ψυχολογική υποστήριξη να τον πείσουν ώστε να αντιληφθεί πως είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί το σύστημα της ηλεκτρονικής παρακολούθησης και να επιλυθεί η υπόθεσή του.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορούν τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι η αδιαλλαξία του οδηγεί ένα νεαρό στο θάνατο και ζητούν να δοθεί άμεση, σαφέστατη νομοθετική λύση. Μάλιστα, ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12 μμ.

«Μην παίζεται το ρόλο του πόντιου πιλάτου. Μάθαμε ότι ο Νίκος Ρωμανός ξεκινά και απεργία δίψας. Πρέπει να βαρύνει η κρίση υπέρ της ζωής», τόνισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης κάλεσε τον υπουργό να προχωρήσει σε άμεση λύση.

«Αύριο πάμε σε εκλογές. Μπορούμε να πάμε κουβαλώντας κάσες νεκρών;» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

Την ανάγκη να επικρατήσει νηφάλια και ψύχραιμη λύση που θα δίνει διέξοδο στο αδιέξοδο ενός νέου ανθρώπου, τόνισε ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης.

«Άμεσα, τώρα πρέπει να λυθεί το θέμα, διαφορετικά η κυβέρνηση παίρνει ακέρια την ευθύνη σε ότι αφορά τη ζωή του Νίκου Ρωμανού και τις συνέπειες», υπογράμμισε ο εισηγητής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας.

Ο δικηγόρος του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, δήλωσε το πρωί της Τρίτης σε τηλεοπτική εκπομπή πως αν δεν επιτραπεί στον πελάτη του να παρακολουθήσει τα μαθήματα της σχολής του με τη χρήση συσκευής γεω-εντοπισμού,ο Νίκος Ρωμανός θα ξεκινήσει και απεργία δίψας, η οποία θα θέσει τη ζωή του σε σοβαρότατο κίνδυνο.

Σχετικές ειδήσεις