ΕΛΛΑΔΑ

ΥΠΟΙΚ: Παρακράτησε την επιδότηση του ΚΕΑΤ λόγω ΕΝΦΙΑ !

ΥΠΟΙΚ: Παρακράτησε την επιδότηση του ΚΕΑΤ λόγω ΕΝΦΙΑ !

Σε μια κίνηση που μόνο κοινωνική ευαισθησία δεν αποδεικνύει, ειδικά παραμονές Χριστουγέννων, προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών, παρακρατώντας την επιχορήγηση του κέντρου Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) προκειμένου να πληρωθεί ολόκληρο το ποσό του ΕΝΦΙΑ.

Το θέμα ήρθε στο φως μετά από ανάρτηση που έκανε στην προσωπική της ιστοσελίδα η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα, ενώ αίσθηση για τις πρακτικές του Υπουργείου Οικονομικών προκαλεί το γεγονός πως η Διοίκηση του ΚΕΑΤ έχει ήδη κάνει διακανονισμό του ποσού, το οποίο εξοφλούνταν κανονικά σε δόσεις.

Χθες, 09/12/2014, επρόκειτο να χορηγηθεί στο ίδρυμα, δόση από την ετήσια κρατική επιχορήγηση που δικαιούται, η οποία όμως δεν έφτασε ποτέ στα ταμεία του, καθώς παρακρατήθηκε απευθείας για την αποπληρωμή του «χαρατσιού».

Ο ΕΝΦΙΑ τον οποίο καλείται να πληρώσει το ΚΕΑΤ φτάνει τα 250.000, ποσό «αστρονομικό», που οφείλεται στην κατοχή ακινήτων από δωρεές και κληροδοτήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό της επιδότησης αναμενόταν προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργίας του ΚΕΑΤ για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Τι δηλώνει ο Διοικητής του ΚΕΑΤ

Στα σοβαρά προσκόμματα που βάζει η ελληνική πολιτεία στη λειτουργία του ΚΕΑΤ, τη στιγμή μάλιστα που η Ευρωπαική Ένωση βραβεύει το έργο του, αναφέρεται με δήλωσή του στο newsbomb.gr, ο διοικητής του, κ. Δημήτρης Σκιαθίτης. Ο κ. Σκιαθίτης επιβεβαίωσε το γεγονός της παρακράτησης της δόσης από την επιχορήγηση, προκειμένου να πληρωθεί απαξ το ποσό του ΕΝΦΙΑ.

«Είναι μεγάλη αδικία να ζητάει το ΥΠΟΙΚ να λάβει τον ΕΝΦΙΑ άπαξ, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για δόσεις. Αυτή η ενέργεια θα αποβεί εις βάρος των 29 εργαζομένων. Δυστυχώς, έτσι, μπορεί να καθυστερήσουν οι πληρωμές τους, ενώ είναι ήδη δύο μήνες απλήρωτοι» τόνισε στο newsbomb.

«Το ευτράπελο της υπόθεσης είναι ότι την προσεχή Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, το ΚΕΑΤ θα βραβευθεί για την προσφορά του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ στις 25 Φεβρουαρίου 2015 θα γίνει αντίστοιχη βράβευση και από το Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ η γραφειοκρατία της ελληνικής πολιτείας, μας βάζει προσκόμματα», συμπλήρωσε.

Σχετικές ειδήσεις