ΕΛΛΑΔΑ

Σε ποιους επιστρέφονται πινακίδες και διπλώματα λόγω εορτών

Σε ποιους επιστρέφονται πινακίδες και διπλώματα λόγω εορτών

Επιστρέφονται από την Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι οδηγοί στη μετακίνησή τους για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η απόφαση ελήφθη από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια και αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και σήμερα, Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ' εφαρμογή του άρθρου 103 του ΚΟΚ για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και σήμερα (18/12/2014).

Από την απόφαση αυτή εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων που αφορούν σε οδήγηση υπό την επήρεια μέθης ή με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κυκλοφορία ανασφάλιστου οχήματος ή κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

Οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές εκτελούνται κανονικά.

Για την επιστροφή των εν λόγω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Σχετικές ειδήσεις