ΕΛΛΑΔΑ

Τι απαντά η ΔΕΗ για τους θανάτους των δύο γυναικών στη Λέσβο

Τι απαντά η ΔΕΗ για τους θανάτους των δύο γυναικών στη Λέσβο

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΕΗ σχετικά με το θάνατο δύο γυναικών που έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά, σε δύο διαφορετικά περιστατικά στο νησί τις Λέσβου.

Η ΔΕΗ στην ανακοίνωσή της εξέφρασε τη λύπη της για το θάνατο των δύο γυναικών και αποποιήθηκε των ευθυνών που της καταλογίστηκαν καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο γυναίκες πέθαναν στην προσπάθεια τους να θερμάνουν το σπίτι τους.

Ειδικότερα η ΔΕΗ σχετικά με την περίπτωση της γυναίκας στο χωριό Βασιλικά Λέβου αναφέρει ότι ουδέποτε υπήρξαν ληξιπρόθεσμες οφειλές ούτε έγινε ποτέ διακοπή της παροχής λόγω χρέους.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά στην 75χρονη από το Κεράμι της Λέσβου η οποία είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα από πυρκαγιά στο σπίτι της, η οποία προήλθε από μαγκάλι, που η ηλικιωμένη γυναίκα χρησιμοποιούσε για να ζεσταθεί, αφού όπως έγινε γνωστό, εδώ και ένα χρόνο της είχαν κόψει ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω χρέους.

Για το δεύτερο περιστατικό η ΔΕΗ αναφέρει ότι στις 14.5.2013 έγινε διακοπή στην παροχή λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ωστόσο στις 17.5.2013 επανασυνδέθηκε η παροχή και στις 20.5.2013 υπεγράφη διακανονισμός για την οφειλή, ενώ παράλληλα ο πελάτης ενημερώθηκε για τη δυνατότητα ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ). Ο διακανονισμός όμως δεν τηρήθηκε και στις 18/8/2013 έγινε εκ νέου διακοπή στη παροχή λόγω οφειλών.

Η παροχή, διευκρινίζει η ΔΕΗ, έκτοτε παρέμεινε σε διακοπή, ενώ ο πελάτης δεν εντάχθηκε στο ΚΟΤ, στους δικαιούχους του οποίου δεν αποκόπτεται η παροχή ρεύματος, ακόμη και εάν έχουν απλήρωτους λογαριασμούς.

Αφού η ΔΕΗ εκφράζει την βαθύτατη λύπη της για τα δύο αυτά τραγικά συμβάντα καλεί, για ακόμη μια φορά, τους ενδιαφερομένους ευάλωτους καταναλωτές να υποβάλλουν άμεσα αίτηση, προκειμένου να ενταχθούν στο ΚΟΤ, να επωφεληθούν από τις σημαντικές οικονομικές ελαφρύνσεις και να διασφαλίσουν την αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση τους.

Σχετικές ειδήσεις