ΕΛΛΑΔΑ

Απειλείται με λουκέτο το Πανεπιστήμιο της Πάτρας – Έκρυθμη η κατάσταση

Απειλείται με λουκέτο το Πανεπιστήμιο της Πάτρας – Έκρυθμη η κατάσταση

Ανάστατοι είναι οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου της Πάτρας, οι οποίοι μέσα σε τρία 24ωρα έλαβαν τρεις διαφορετικές εγκυκλίους από τα συναρμόδια υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας, σχετικά με το πάγωμα της διαθεσιμότητας των συναδέλφων τους.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστήμιου της Πάτρας κάνουν υπομονή για να δουν αν θα ικανοποιηθεί το αίτημα τους, από την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, με τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας να μην έχουν βρει κοινή γραμμή πλεύσης και τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει δεσμευτεί ότι όλοι θα επανέλθουν στην εργασία τους.

Είμαστε νούμερα για αυτούς με όλη την κυριολεξία της λέξης τόνισε στο patrastimes, ο πρόεδρος του συλλόγου της Πάτρας Ανδρέας Βασιλάκης, φανερά απογοητευμένος από τον εμπαιγμό τους τον τελευταίο ενάμισι χρόνο.

85 διοικητικοί του Πανεπιστημίου Πάτρας στις 8 Ιανουαρίου θα έπρεπε να απολυθούν, αλλά με την τελευταία εγκύκλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη την 1η Ιανουαρίου, ενημερώθηκαν πως παγώνουν όλες οι διαδικασίες της διαθεσιμότητας, της μετάταξης και της απόλυσης και εξακολουθούν χωρίς να εργάζονται να λαμβάνουν το 75% των μηνιαίων αποδοχών τους.

Είχαν προηγηθεί άλλες δύο εγκύκλιοι, μία στις 30 Δεκεμβρίου από τον ίδιο υπουργό ότι θα γυρίσουν μάλλον στην θέση τους προσωρινά κάποιοι υπάλληλοι, για να ακολουθήσει την επομένη εγκύκλιος του Ανδρέα Λοβέρδου που τους γνωστοποιούσε ότι δεν θα εφαρμόσουν την απόφαση και θα παραμείνουν ως έχουν μέχρι την πλήρη ακύρωση του μέτρου.

«Αν αυτό δεν είναι εμπαιγμός δεν ξέρω ποιος είναι», επεσήμανε ο κ.Βασιλάκης περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν στην πλάτη τους εκείνες τις ημέρες.

Ο σύλλογος των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών κάνει λόγο για «εκρηκτική κατάσταση» στο Ίδρυμα, το οποίο με αυτές τις συνθήκες και την έλλειψη «θα κλείσει πριν φτάσει το καλοκαίρι», κατέληξε ο κ.Βασιλάκης.

Σχετικές ειδήσεις