ΕΛΛΑΔΑ

Αδιαφάνεια και σκοπιμότητα πίσω από τους κομματικούς διορισμούς Βρούτση!

Αδιαφάνεια και σκοπιμότητα πίσω από τους κομματικούς διορισμούς Βρούτση!

Απίστευτες καταγγελίες για... ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής από μια κυβέρνηση που παραπαίει...Τι καταγγέλλει το ΤΕΕ για το Ταμείο Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ)

Το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) απέκτησε νέα μέλη στο ΔΣ, εν μέσω προεκλογικής περιόδου! Η απόφαση πάρθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και φέρει ημερομηνία αποστολής στο Εθνικό Τυπογραφείο για να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ, την 30η Δεκεμβρίου 2014.

Το θέμα ανέδειξε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), που κάνει λόγο για «νέο προεκλογικό πραξικόπημα παράνομων, αντιδημοκρατικών και αντιδεοντολογικών κομματικών διορισμών». Κατονομάζει δε ως υπεύθυνους για τον ορισμό νέου ΔΣ στο ΕΤΑΑ και τους Τομείς του, τόσο τον κ. Βρούτση, όσο και τον πρόεδρο του Ταμείου, Αντώνη Σελλιανάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει «εγκάθετο».

Όπως είναι γνωστό, η θητεία των μελών του Δ.Σ του ΕΤΑΑ είναι τριετής και οι μηχανικοί καταγγέλλουν ότι έσπευσαν να διορίσουν σε αυτό τους κομματικούς φίλους της ηγεσίας του υπουργείου, αντί να δώσουν τρίμηνη παράταση, όπως προβλέπει ο νόμος. Η σκοπιμότητα της κίνησης αυτής, λένε, αφορά τον έλεγχο του ταμείου τους, τόσο την περιουσία του, όσο και τη διαχείριση των αποθεματικών τους, αλλά και την Τράπεζα Αττικής στην οποία συμμετέχουν!

Οι μηχανικοί κάνουν λόγο για «πανικό της αποχώρησής τους και για το «ήθος» τους που παραβιάζει και την δημοκρατική δεοντολογία και τη νομιμότητα για να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο εξαθλίωσης και περιθωριοποίησης των Διπλωματούχων Μηχανικών».

Η διοίκηση του ΤΕΕ έχει ανακηρύξει τον πρόεδρο τους ταμείου τους (ΕΤΑΑ) κ. Σελλιανάκη ως «ανεπιθύμητο πρόσωπο», αλλά όπως ισχυρίζονται τα ίδια λέει για αυτόν το σύνολο των επιστημονικών φορέων- ασφαλισμένων των κλάδων του ΕΤΑΑ, (γιατροί, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι της χώρας), που έχουν ζητήσει την απομάκρυνση του.

Σχετικές ειδήσεις