ΕΛΛΑΔΑ

Κατασχέθηκαν στη Ρόδο 110 κιλά ναρκωτικά «ΚΗΑΤ»!

Κατασχέθηκαν στη Ρόδο 110 κιλά ναρκωτικά «ΚΗΑΤ»!

Η υπόθεση θεωρείται η μεγαλύτερη που έχει απασχολήσει τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας, ενώ από τα πρώτα στοιχεία φέρεται να προκύπτει ότι τα ντόπια μέλη του κυκλώματος έπαιζαν τον ρόλο του ταχυδρόμου

Σήμερα αναμένεται να γίνουν γνωστά από την ΕΛΑΣ τα νεότερα από την έρευνα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου και επιτελών του Τελωνείου του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την εξάρθρωση σπείρας διακίνησης τεραστίων ποσοτήτων του ναρκωτικού «ΚΗΑΤ» από την Αιθιοπία στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν βρεθεί και έχουν κατασχεθεί ποσότητες άνω των 110 κιλών του συγκεκριμένου ναρκωτικού στη Ρόδο, τα οποία ταχυδρομήθηκαν από το κύκλωμα σε έναν κάτοικο της Λίνδου με τη συνδρομή ενός ημεδαπού, που φέρεται να έχει «άκρες» στην Αιθιοπία.
Η υπόθεση θεωρείται η μεγαλύτερη που έχει απασχολήσει τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας, ενώ από τα πρώτα στοιχεία φέρεται να προκύπτει ότι τα ντόπια μέλη του κυκλώματος έπαιζαν τον ρόλο του ταχυδρόμου προκειμένου οι ποσότητες του επικίνδυνου ναρκωτικού φαρμάκου να καταλήξουν στη πορεία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Το ναρκωτικό φυτό «ΚΗΑΤ», που ονομάζεται και «τσάι της Αβησσυνίας», παράγεται κυρίως στο Σουδάν, την Αιθιοπία, τη Σομαλία και την Υεμένη, όπου η χρήση του είναι νόμιμη. Πρόκειται για φύλλα φυτού, τα οποία οι χρήστες μασούν ή καπνίζουν εάν είναι ξερά ή πίνουν ως αφέψημα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.dimokratiki.gr

Σχετικές ειδήσεις