ΕΛΛΑΔΑ

Συντριβή F-16: Στην Αθήνα μεταφέρονται οι σοροί των πιλότων

Συντριβή F-16: Στην Αθήνα μεταφέρονται οι σοροί των πιλότων

Μεταφέρονται στην Αθήνα οι σοροί των δύο πιλότων που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στην Ισπανία, τη Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, αύριο, Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου, αναμένεται να προσγειωθεί στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, το C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας, μεταφέροντας τις σορούς των δύο πιλότων που έχασαν τη ζωή τους, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στην αεροπορική βάση του Los Llanos στο Albacete της Ισπανίας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 15:20 (16:20 ώρα Ελλάδας) στην αεροπορική βάση Λος Γιάνος, στην πόλη Αλμπαθέτε, περίπου 260 χλμ. νοτιοανατολικά της Μαδρίτης.

Το αεροσκάφος, το οποίο συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης πιλότων των ενόπλων δυνάμεων κρατών μελών του NATO, του λεγόμενου Tactical Leadership Programme (TLP), «τη στιγμή της απογείωσης υπέστη απώλεια ισχύος και συνετρίβη σε έναν χώρο στάθμευσης αεροσκαφών» της βάσης, «έπεσε και προκάλεσε ζημιές σε πολλά από τα αεροπλάνα τα οποία βρίσκονταν εκεί», ανέφερε εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Άμυνας.

Σχετικές ειδήσεις