ΕΛΛΑΔΑ

Ίσθμια: Επανέλεγχος στη θαλάσσια περιοχή που γέμισε με πετρέλαια

Ίσθμια: Επανέλεγχος στη θαλάσσια περιοχή που γέμισε με πετρέλαια

Με σκοπό την επανεκτίμηση της κατάστασης που προκλήθηκε από την θαλάσσια ρύπανση την Τρίτη (27/1) στην Ίσθμια, η οικεία Λιμενική Αρχή, διενήργησε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, επιστάμενο επανέλεγχο της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής και των παρακείμενων ακτών με όχημα του Λιμενικού και ιδιωτικό σκάφος.

Από την έρευνα εντοπίστηκαν διάσπαρτα υπολείμματα πετρελαιοειδών ιριδίζουσας μορφής τα οποία αντιμετωπίστηκαν με συνεχείς αναδεύσεις θαλασσίου ύδατος από πλωτό περιπολικό του Λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Παράλληλα, κατά μήκος των παρακείμενων ακτών και σε απόσταση ενός περίπου μέτρου από τη θάλασσα εντοπίστηκαν υπολείμματα ιζήματος πετρελαιοειδών, χρώματος καφέ, τα οποία περισυνελέγησαν από συνεργεία του αρμόδιου οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και ιδιωτικής εταιρείας ενώ προέβησαν επίσης σε καθαρισμό των ακτών με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Αγίων Θεοδώρων και το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Ισθμίων του Λιμεναρχείου Κορίνθου ελήφθησαν δείγματα από πλοία που βρίσκονται πλησιέστερα στην ρυπανθείσα περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Θαλάσσια ρύπανση στην Ίσθμια

Σχετικές ειδήσεις