ΕΛΛΑΔΑ

Πανούσης: «Τα χημικά δεν είναι για να κυνηγάς συνταξιούχους ή εκπαιδευτικούς»

Πανούσης: «Τα χημικά δεν είναι για να κυνηγάς συνταξιούχους ή εκπαιδευτικούς»

Στη νέα «εικόνα» που θα έχει η Αστυνομία στις διαδηλώσεις αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Σε συνέντευξη του στον Βήμα 99,5 σημείωσε ότι «τα χημικά δεν είναι για να για να κυνηγάς συνταξιούχους ή εκπαιδευτικούς».

«Νομίζω ότι αυτά πρέπει να τελειώσουν. Για να ρίξεις χημικά, σημαίνει ότι τα πράγματα έχουν φτάσει σε μια ακραία μορφή, οπότε και οι άλλοι χρησιμοποιούν όπλα, από μάρμαρα μέχρι οτιδήποτε άλλο» συμπλήρωσε.

Για την αστυνομική παρουσία στα γήπεδα, σημείωσε: «Εάν υπάρχει μια πληροφορία ή το απρόβλεπτο, προφανώς η Αστυνομία θα είναι πέριξ του γηπέδου, αλλά όχι με όπλα. Μόνο αν γίνει κάτι ή αν υπάρχει μια πληροφορία ότι ετοιμάζονται να κάνουν κάτι».
«Εάν όμως είναι να έχουμε Αστυνομία επειδή μαζεύεται 10.000-15.000 κόσμος, τότε πρέπει να έχουμε Αστυνομία στην πλατεία, στη γωνία, στο γραφείο. Παντού!» πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Πανούσης προανήγγειλε μείωση της φρουράς προσώπων: «Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι θα υπάρξει μια ελάφρυνση της φρούρησης προσώπων, 1.500-2.000 άτομα εύκολα μπορούν να αποδεσμευτούν».

Σχετικές ειδήσεις