ΕΛΛΑΔΑ

Καταιγίδες και άνοδος της θερμοκρασίας!

Καταιγίδες και άνοδος της θερμοκρασίας!
Με καταιγίδες ξεκινά η νέα εβδομάδα, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν...

Με καταιγίδες ξεκινά η νέα εβδομάδα, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν μας κάνει «ποδαρικό» ο Ιούνιος! Οι βροχές αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανόν στα βόρεια μικρής διάρκειας καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 Μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά μέχρι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη: Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα φθάσει έως τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και στα ορεινά καταιγίδες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά νότιοι 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές ώρες σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και, κυρίως στα ορεινά, καταιγίδες. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά μέχρι 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη: Σχεδόν αίθριος καιρός. Στην Κρήτη τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες μικρής διάρκειας. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στα Δωδεκάνησα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ και στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.